20. januar 2018
Helsidet billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Gitte Kraft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biltræf måske i fare: Naboer klager over larm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biltræf måske i fare: Naboer klager over larm
Opdateret 06. juni 2017 kl. 10:36
Roskilde Avis - 06. juni 2017 kl. 10:05
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Biltræffet på havnen om torsdagen giver atter dønninger i overfladen, fordi nogle af naboerne til området er utilfredse med larmen.

arrow Læs også: Havneboder giver mere støj

Bilisterne ved de ugentlige torsdagstræf på havnen skal overholde reglerne, og så skal reglerne måske justeres, siger Peter Madsen (V). Han har fået flere henvendelser fra naboer til havnen, der klager over, at biler og mennesker larmer for meget i de grønne omgivelser hver torsdag, når træffet tiltrækker tusindvis af mennesker fra nær og fjern.

Mennesker der enten viser deres gamle biler frem, kommer på motorcykel, mødes til picnic eller blot kommer for at nyde synet ved havnen.

- Jeg kan godt forstå, at mange er glade for at komme der, men det må ikke gå ud over grundejerne. De skal også kunne være der, siger Peter Madsen. Han tager derfor sagen op i Plan- og Teknikudvalget i denne uge.

Ændringer på pladsen
Sidste år blev der lavet forskellige tiltag på havnen for at holde styr på løjerne, efter at forvaltningen i første omgang havde forsøgt at lukke ned for den ugentlige begivenhed.

I stedet blev der lavet en indkørsel til det grønne område ved Sct. Clara Vej til det grønne område. Den bliver åbnet om torsdagen og ved andre specielle begivenheder.

Det grønne området er også blevet indhegnet af et lavt hegn, så bilerne ikke kan komme ind på området overalt.

Det kan fodgængerne til gengæld.

Hensigten var at undgå kaos fra biler, der kører ud og ind på det grønne område alle steder fra. Men de må stadig parkere på det grønne område og på p-pladsen.

Peter Madsen vil have forvaltningen til at se på sagen og vurdere om træffene forløber efter hensigten, om reglerne bliver overholdt, og om der måske skal nye regler til.

Han vil også gerne vide om så mange tændte bilmotorer på sommeraftner i et rekreativt område med tilgrænsende boligområder giver forvaltningen anledning til nogen miljømæssige overvejelser.

arrow Politiet ønsker mere samarbejde i havnen
18. juni 2017 kl. 00:46 Opdateret: kl. 12:41
arrow Nye spisesteder på havnen: Amerikanske burgere og kaffe
10. juni 2017 kl. 06:46 Opdateret: kl. 06:46
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk