13. august 2020
Museumsdirektør Tinna Damgaard-Sørensen talte om betydningen af de lokale rødder, som bliver skildret i ?Jul i Roskilde?, mens hun stod foran de gamle vikingeskibe, der skal flyttes til et mere sikkert sted.
gallery icon

Se billedserie

Museumsdirektør Tinna Damgaard-Sørensen talte om betydningen af de lokale rødder, som bliver skildret i ?Jul i Roskilde?, mens hun stod foran de gamle vikingeskibe, der skal flyttes til et mere sikkert sted.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder med 'Jul i Roskilde': Brug for en lokal forankring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder med 'Jul i Roskilde': Brug for en lokal forankring
Roskilde Avis - 21. november 2019 kl. 22:26
Af Foto: Jørgen Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har brug for en lokal forankring, så vi kan huske, hvor vi hører hjemme.

Sådan forklarede direktøren for Vikingeskibsmuseet, Tinna Damgaard-Sørensen, om betydningen af det årlige lokale julehæfte, da hun torsdag lagde vikingeskibe og betonhal til præsentationen af årets udgave af 'Jul i Roskilde'.

Over 200 mennesker fra forskellige dele af Roskildes kulturliv og den politiske verden var mødt op til præsentationen i de historiske omgivelser.

- Jeg er glad for at se så mange mennesker i denne fantastiske hal, hvor der er en så vidunderlig udsigt til vandet og fjorden, hvor vikingeskibene havde hjemme.

- Men desværre blev dette enestående hus bygget på en måde, så det ikke kan holde til at beskytte skibene ret meget længere. Derfor er vi nødt til at få bygget et nyt museum til denne enestående kulturarv, og det er der nu grønt lys til at gå i gang med, fortsatte hun.

Museumschefen benyttede samtidig den gode anledning til at få fortalt om Vikingeskibsmuseets betydning:

170.000 betalende gæster, deraf halvdelen fra udlandet, kommmer forbi hvert år. Dermed et det den største attraktion i Roskilde, indtil domkirken på et tidpsunkt kommer rigtigt op i gear og får bygget det besøgscenter, der svarer til den historiske UNESCO-katedrals betydning.

Nyt for borgmesteren
Borgmester Tomas Breddam holdt en befriende ærlig tale og indrømmede, at han aldrig rigtigt før havde lagt mærke til 'Jul i Roskilde', før han nu skulle tale ved præsentationen af det traditionsrige juleskrift, der i år udkom for 93. gang.

- Husk nu denne dag, hvor vi stadig står i den historiske vikingeskibshal, der snart må vige pladsen, fordi den ikke længere er en sikker plads for de historiske skibe. Vi står her ved kanten af fjorden, hvor forandringerne i klimaet kræver en ny indsats.

- Derfor må vi arbejde for den grønne omstilling, så der stadig er en historie at fortælle, når vi også får bygget et nyt og mere sikkert sted til de historiske vikingeskibe, der vækker interesser over hele verden, sagde Roskildes borgmester.

tk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk