24. september 2020
Bibliotekar Charlotte Holm Juul har fundet disse to bøger frem som gode eksempler på højtlæsningsbøger. (Baggrundsfoto: Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

Bibliotekar Charlotte Holm Juul har fundet disse to bøger frem som gode eksempler på højtlæsningsbøger. (Baggrundsfoto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Fine højtlæsningsbøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Fine højtlæsningsbøger
Roskilde Avis - 05. august 2020 kl. 06:28
Af Charlotte Holm Juul, børne- og ungebibliotekar på Roskilde Bibliotekerne
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er altid hyggeligt at sidde sammen i sofaen og læse en god bog højt for børnene. Og det er noget helt særligt, når det er ferie eller weekend, og man har tid til at læse et kapitel mere - og endnu ét - af den gode historie, familien er i gang med. Vi anbefaler her to fine bøger, der begge kan noget helt særligt, og som giver jer noget at snakke om - formentlig både undervejs og bagefter.

arrow Læs også: Bibliotekaren anbefaler: Sommerferielæsning for børn og unge
Minimund af Frida Brygmann og Thomas Korsgaard

Når Sylvester åbner munden, kommer der næsten ingen lyd ud. Han lyder som et lille egern, synes han, og to af drengene i klassen driller ham rigtig meget. Så meget at Minimund, som drengene kalder ham, ønsker sig en ny stemme. En dag dukker en spøjs lille mand op med et stemmekatalog under armen. Sylvester må ønske tre nye stemmer, men er det lykken at lyde som for eksempel en rockstjerne? En sjov og fantastisk bog om at blive drillet og lære at stå ved den, man er. Den giver forhåbentlig også børn en større forståelse for andre, der skiller sig ud. Fra 6-9 år.

Find "Minimund" her.

Nunu og veninder: En poesibog af Anne Prytz Schaldemose

En samling af fine glimt fra Nunus hverdag med sine veninder. Om at få en hundehvalp og en ny pige i klassen, blive uvenner og venner igen. At miste en bedsteforælder, tabe en tand og ligge i skovbunden fuld af anemoner. En smuk og eftertænksom historie skrevet på vers. Illustreret af Lea Letén på fineste vis. Som forælder bliver man også selv nostalgisk taget tilbage til dengang, man selv var barn, og det giver en masse at snakke om undervejs. Fra 5-9 år.

Find "Nunu og veninder" her.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger her på Roskilde Avis' hjemmeside.

arrow Bibliotekaren anbefaler: Bøger til nysgerrige børnehavebørn
19. maj 2020 kl. 00:26 Opdateret: kl. 11:45
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk