26. maj 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Bøger til nysgerrige børnehavebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Bøger til nysgerrige børnehavebørn
Roskilde Avis - 19. maj 2020 kl. 00:26
Af Charlotte Holm Juul, børne- og ungebibliotekar på Roskilde Bibliotekerne
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvornår er det nat? Og er numser forskellige? Har du et nysgerrigt børnehavebarn med hovedet fuld af spørgsmål, så er denne uges anbefalinger lige noget for jer. De to følgende bøger er gode at læse for børn fra ca. 3-6 år og kan undervejs være udgangspunkt for en fin snak om forskellighed, kroppen, rummet og andre store emner og spørgsmål, der suser rundt i små hoveder.

Her er vi af: Noter om livet på planeten jorden af Oliver Jeffers

Kom en tur med ud i rummet, hør om mælkevejen og planeterne omkring jorden. Kom med under havet, bliv klogere på kroppen, og se hvor forskellige mennesker er. Vi når vidt omkring i denne billedbog, der er skrevet af en far til sin nyfødte søn. Historien er en kort introduktion til livet, og hvad det er for en størrelse. Bogen er rørende og giver både forældre og børn noget at tænke over, og vil uden tvivl sætte gang i snakken om nogle af de ting og begreber, som børnehavebørn typisk undrer sig over. Anbefales fra 4-7 år.

Find 'Her er vi af: Noter om livet på planeten' her.

Bare numser af Annika Leone

Mira skal med far og mor i svømmehallen. Hun skal i dag hoppe i det store bassin og er nervøs. I omklædningsrummet ser hun en masse numser. Både firkantede, runde og rynkede - og tissekoner og bryster, som findes i lige så mange forskellige former som numser. Ude i svømmehallen er fars numse blevet lidt for stor til badebukserne, og Mira må redde ham og overvinde sin frygt for det store bassin, da han taber dem. En sjov og god billedbog fuld af fantastiske illustrationer, der på en fin og objektiv måde viser, hvor forskellig kroppe kan være. Kan læses for børn fra 3-6 år.

Find 'Bare numse'' her.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger her i avisen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk