20. januar 2019
Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bent Jørgensen (V): Bredt samarbejde er bedst for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Jørgensen (V): Bredt samarbejde er bedst for borgerne
Roskilde Avis Paperboy - 08. november 2017 kl. 00:57
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Et bredt samarbejde mellem et stort flertal i byrådet giver de bedste og mest holdbare resultater for borgerne i Roskilde. Derfor har Venstre i de seneste år valgt at være med i budget-forligene for at få nogle af vore forslag igennem, selv om vi langt fra får alle ønsker igennem, fordi der har været 'rødt flertal'.

Sådan forklarer Bent Jørgensen, der i en række år har været formand for Venstre i Roskilde Byråd. Han er på ny spidskandidat for kommunens næststørste parti og kan blive Roskildes nye borgmester, hvis flertallet skifter ved kommunevalget 21. november.

Han erkender, at det kan blive vanskeligt at vælte en borgmester som Joy Mogensen, der 'sidder godt i stolen'.

- Men under alle omstændigheder er det vigtigt at få indflydelse og gennemføre nogle af vore forslag. Derfor har vi også indgået et valgteknisk samarbejde med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som vi er enige med om nogle hovedpunkter. Vi udgør det borgerlige alternativ ved dette valg, siger Bent Jørgensen.

Hans ønske om mere samarbejde gælder ikke kun indenfor byrådet men også i kommunens forhold til andre byer på Sjælland:

- Roskilde har været for isoleret. Vi har langt fra været gode nok til at lave de nødvendige alliancer med andre kommuner, regionen og staten, når store anlægsopgaver som sygehus eller den nye jernbane skulle placeres.

En økonomisk bombe
Når Venstres leder i Roskilde skal fremhæve to hovedpunkter, nævner han først ønsket om at få en bedre balance i anlægsbudgettet, der efter hans opfattelse også er alt for lille i forhold til den store kommune.

- Nu har vi i de sidste år brugt mange penge til store projekter som ny svømmehal og parkeringshus, der kunne være udformet på en anden måde, så vi havde fået mere valuta for pengene.

- Derfor er mange mindre men lige så vigtige opgaver med den mere almindelige vedligeholdelse blevet forsømt. Det gælder bl.a. sikring af skoleveje, bygningernes vedligeholdelse, ordentlige fortove eller en ny kunststofbane i Svogerslev.

- Når man udskyder den slags, bliver det bare dyrere, så derfor har vi 'en tikkende økonomisk bombe' liggende foran os. Kommunen har i en række år kørt med underskud, og det er kun gået, fordi vi havde mange penge i kassen. Men vi må snart bruge flere penge på den nødvendige vedligeholdelse - og spare lidt på driften.

- Ellers kan Roskilde ikke fortsætte som en velfungerende kommune, der har råd til service og velfærd for sine borgere.

Aftale om sygehus
Den anden store opgave er efter Bent Jørgensens opfattelse, at kommunen må indgå en aftale med Region Sjælland om fremtiden for Roskilde Sygehus.

- Den nuværende sygehusplan fra 2010 kan vi ikke få lavet om, men den kan godt forbedres.

- Selv om nogle af de avancerede specialer flytter herfra og til andre byer, skal der fortsat være et godt sygehus i et område som Roskilde med så mange indbyggere. Som minimum må vi have en skadestue med læger hele døgnet og ordentlige tilbud til kronisk syge, så de ikke skal køres rundt på hele Sjælland.

Bent Jørgensen, der kender området godt efter fire år i Sjællands Regionsråd, ønsker en aftale mellem kommunen og regionen, så der oprettes et vist antal senge på det nuværende hospital ved Køgevej.

Sådan et sengeafsnit skal bruges til patienter, der er færdigbehandlede på sygehuset, men alligevel ikke er raske nok til at kunne klare sig hjemme.

- I dag har vi alt for mange sygetransporter rundt på Sjælland samt genindlæggelser, og det er mindst lige så dyrt som sådan en sengeafdeling og en rigtig skadestue i Roskilde.

- Til gengæld vil det give langt større tryghed for mange her i området, mener Bent Jørgensen.

Samtidig mener V-lederen, at Roskilde nu må satse på en bedre og hurtigere vej til det nye hovedsygehus i Ølby ved Køge.

- Så kan folk fra f.eks. Jyllinge også komme hurtigere frem, og samtidig giver det os en hurtigere adgang til det overordnede motorvejsnet, hvis man skal til det vestlige Danmark eller syd på mod Tyskland.

- Jeg tror, det er langt mere realistisk og effektivt end ønsket om en motorvej til Ringsted.

Overbevist af Haarder
Bent Jørgensen er vokset op i en arbejderfamilie, hvor begge forældre arbejdede på Avnstrup Plejehospital.

- Egentlig var jeg vel født til at blive 'en god socialdemokrat', hvis det bare havde været en generation før, siger han med et grin.

- Men selv om Schlüter og Konservativ Ungdom var meget populære, da jeg var ung, følte jeg mig mere tiltrukket af de liberale ideer og Venstre.

Afgørende for ham blev et møde på Osted Kro, hvor han mødte Bertel Haarder og talte med ham.

- Jeg blev overbevist af hans menneskesyn om individets ret til selv at tage stilling, men også af hans forståelse for det 'forenings-Danmark', der jo i høj grad har skabt vores demokrati og velstand.

- Jeg går i det hele taget ind for samarbejde, også internationalt hvor et lille land som Danmark har stor gavn af fælles regler og koordinering, f.eks. indenfor EU. Den forståelse var Uffe Ellemann god til at fremføre, og det savner jeg nok lidt i dag, siger Bent Jørgensen.

Blå bog
Navn: Bent Jørgensen.
Født: 1970 i Osted, hvor

Faderen arbejdede som portør og moderen som sygehjælper på Avnstrup Plejehospital.

10 år på Osted Fri- og Efterskole, derefter værnepligtig i Civilforsvaret.

Højere Handelseksamen og derefter markedsøkonom.

Fik job i Venstres partisekretariat på Christiansborg, hvor han arbejdede med politik og organisation.

Tog en HD i organisation og kommunikation.

I 2000 fik han job i Europaparlamentet og tilbragte gennem tre år tiden i Strasbourg, Bruxelles og i Danmark.

Fra 2005 ansat som organisationskonsulent i oplysningsforbundet LOF, der hjælper dets lokale aftenskoler med arbejdet.

Har i mange år været aktiv roer og var formand for Roskilde Roklub i årene 2006-2011.

Her mødte han også sin kæreste Pernille, og de bor nu privat i Svogerslev med to børn på 8 og 5 år.

Fra 1989 politisk aktiv indenfor Venstres Ungdom i Lejre.

1993 valgt til Lejres kommunalbestyrelse, hvor han blev lært op af den navnkundige borgmester Evan Jensen.

Før valget i 2001 var han flyttet til Roskilde, hvor Bjørn Dahl manglede kandidater på Venstres liste og fik ham overtalt til at stille op.

Til begges overraskelse blev han valgt på det sidste mandat, da partiet fik et kanonvalg, og flertallet skiftede i Roskilde for første og eneste gang i snart 40 år.

Ved valget efter kommunesammenlægningen i 2005 blev han ikke valgt, men kom snart ind igen som suppleant.

I 2009 kom han både i byrådet samt regionsrådet, og da han i 2013 blev han valgt igen, var det som leder for Venstre i Roskilde Byråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk