24. oktober 2020
Kampen om bolden er ikke lige så voldsom hos de ældre herrer, som i de yngre klasser, selv om det stadig gælder at vinde.
gallery icon

Se billedserie

Kampen om bolden er ikke lige så voldsom hos de ældre herrer, som i de yngre klasser, selv om det stadig gælder at vinde.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedstefædre på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedstefædre på græs
Roskilde Avis - 23. september 2020 kl. 15:15
Af Tekst og foto: Jan Partoft

FC Prostata Roskilde KFUM var i sidste uge vært for Roskilde Cup 2020, hvor syv hold mødtes til en omgang seriøs hyggefodbold.

Spillerne var mænd i den tunge aldersklasse, hvor 70 års livsbaggrund eller mere var normalen. Fælles for alle var også at de alle har været ramt af kræft i prostata.

- Spillerne var i alderen fra 60'erne og til op i 80'erne. Jeg tror at Frem havde den ældste med, som var 84, siger Jakob Bay-Nielsen, der er træner for FC Prostata Roskilde KFUM og initiativtager til cuppen.

Oprindelig var det meningen, at de deltagende hold skulle have været med i den store Harald Nielsen Cup, men da den blev aflyst på grund af corona, fik KFUM og holdets træner Jakob Bay-Nielsen gang i organiseringen af Roskilde Cup 2020.

- Da Harald Nielsen Cup blev aflyst tog jeg kontakt til prostataklubberne på Sjælland for at høre, om de ville være med til en lokal cup, siger Jakob Bay-Nielsen.

- Det blev der sagt ja til, og vi arrangerede Roskilde Cup 2020 på Lillevang.

Ud over værtsklubben FC Prostata Roskilde KFUM var Frem, Hillerød, Herlev, Østerbro og Fremad Valby med. KFUM og Frem havde hver to hold med, de øvrige et hold hver. Cuppen blev spillet med fem-mands hold, som hver fik seks kampe. Der var to puljer. Vinderne af hver pulje mødtes i finalen. Det blev Frem, der vandt cuppen, da begge hold vandt deres puljer.

- De er rigtig dygtige hos Frem, siger Jakob Bay-Nielsen.

- Klubben har haft prostata-hold siden 2011.

Spillerne på FC Prostata Roskilde KFUM's hold har forskellige baggrunde, nogle har før spillet fodbold, og for nogle er det helt nyt at spille fodbold, når de begynder.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk