27. september 2020
Økonomien på rådhuset i Roskilde er bedre end hidtil ventet, men et flertal i byrådet vil fortsat spare noget for at genopbygge en større kassebeholdning til uforudsete udgifter. (Foto: Jan Partoft)
Økonomien på rådhuset i Roskilde er bedre end hidtil ventet, men et flertal i byrådet vil fortsat spare noget for at genopbygge en større kassebeholdning til uforudsete udgifter. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre økonomi i kommunen - Roskilde får mindre sparerunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre økonomi i kommunen - Roskilde får mindre sparerunde
Opdateret 06. august 2020 kl. 08:24
Roskilde Avis - 06. august 2020 kl. 08:10
Af Torben Kristensen

Økonomien i Roskilde Kommune er bedre end hidtil antaget. Derfor slipper byrådet med en mindre sparerunde end hidtil ventet, når partierne senere i denne måned skal forhandle sig frem til et nyt budget for 2021.

Forbedringen skyldes især en ny økonomiaftale mellem regeringen og landets kommuner (samlet i Kommunernes Landsforening), samt at konsekvenserne af den nye udligningsreform ikke blev så alvorlige for Roskilde, som antaget i første omgang.

Men ifølge borgmester Tomas Breddam (S) er der fortsat brug for betydelige besparelser i kommunens budget for 2021.

Flere penge i kasse
I de senere år har Roskilde haft en meget lille kassebeholdning, og denne mangel på likvide problemer har givet store problemer, når kommunen fik uventede udgifter, eller der dukkede muligheder op for at foretage vigtige og fordelagtige nye initiativer.

Målet er nu at få genopbygget en kassebeholdning på mindst 300 mio. kroner i løbet af få år, og det skal ske ved at sikre et årligt overskud på 30-50 mio. i de næste år.

De endelige konsekvenser af coronaens virkninger i Roskilde er langt fra kendt. F.eks. når det gælder udviklingen i arbejdsløshed men det er kun et ekstra argument, for at kommunen sikrer sig en mere 'robust økonomi', som det kaldes i fagsproget.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk