19. januar 2018
Beboerne her i Ringparken vil ikke finde sig i, at en narkohandler i deres opgang sammen med sine kumpaner prøver at overtage magten i området. (Foto: Per Rudkjøbing)
Beboerne her i Ringparken vil ikke finde sig i, at en narkohandler i deres opgang sammen med sine kumpaner prøver at overtage magten i området. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere i Ringparken har fået nok: Oprør i opgang mod narko-bandit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i Ringparken har fået nok: Oprør i opgang mod narko-bandit
Roskilde Avis - 11. april 2017 kl. 00:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gruppe beboere i Ringparken har startet et oprør mod en kriminel nabo, der driver narko-handel i deres opgang og på parkeringspladsen foran blokken.

arrow Læs også: Vild kørsel i Skolegade

Efter at de har prøvet at stoppe de kriminelle aktiviteter fra ham og hans kumpaner i området, er de også blevet chikaneret og terroriseret.

For et stykke tid siden prøvede de sammen med boligselskabet at få ham fjernet fra lejligheden med en sag i fogedretten og bagefter i Landsretten. Men det lykkedes ikke, fordi der efter dommernes mening ikke var beviser nok.

Derfor er en gruppe af beboerne nu gået til Roskilde Avis for at råbe både boligselskabet, politiet og andre myndigheder op.

De ønsker hjælp, så kriminelle ikke får lov til at overtage styringen i denne del af Roskilde, og de modige beboere er klar til at fortsætte kampen.

Enlig mor sat ind
Hele balladen startede for fire år siden, da en enlig mor med tre børn flyttede ind i deres opgang.

Uvist af hvilken årsag havde hun fået en lejlighed i Ringparken, efter at familien var smidt ud fra en lejlighed i København. Få måneder senere kom manden ud fra fængsel og flyttede også ind.

Pludselig oplevede de øvrige beboere så at få tilbudt hælervarer, lige fra ipad, og computere til tv-apparater, når de kom ned for at vaske i kælderen.

Men det kunne han ikke rigtig få afsat, så inden længe blev sortimentet ændret til forskellige former for hård narko.

Familiefædre med børn
Derfor kom der pludselig masser af trafik også om natten i opgangen, i kælderen og på parkeringspladsen foran beboelsesblokken.

- Blandt kunderne, som henter stoffer, er der både fine direktør-typer og mindre pæne folk, beretter beboerne.

De er også forundrede over, at familiefædre kommer kørende fredag eftermiddag efter at have hentet børnene i skole for at indkøbe 'lidt sjov til weekenden'.

Hærværk og trusler
Efter retssagen, hvor det ikke lykkedes at få fjernet narko-handleren fra bebyggelsen, er konflikten yderligere optrappet.

Han har begået hærværk mod deres biler, og i andre tilfælde smidt ulovligt fyrværkeri på deres altaner.

Beboerne har henvendt sig mange gange til politiet, som svarer, at de ikke har tid til at komme til den slags.

- Vi ved godt, det ikke er betjentenes skyld. De bliver jo kommanderet til at stå og glo ved grænsen eller foran synagogen i København, så der ikke er nogen til at tage sig af forbrydelserne her i Roskilde og mange andre steder, siger beboerne.

Samler nye beviser
Selv om boligselskabet i første omgang ikke kunne få dømt narko-handleren, er naboerne alligevel begyndt at samle nye beviser, så det kan gå bedre næste gang.

Hele 20 beboere holder nu øje med alt, hvad der foregår og sender næsten daglige rapporter til boligselskabet om den kriminelle aktivitet i deres bebyggelse.

tk

arrow Trusler i bussen
12. april 2017 kl. 09:16 Opdateret: kl. 12:49
arrow Chauffør ramt af bil og fløjet til hospital
11. april 2017 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32
arrow Brand på Risø
11. april 2017 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:11
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk