19. januar 2018
Beboere ved Jernbanegade må kæmpe sig frem gennem glasskår, bræk, afføring og emballage til stoffer, når de skal ud efter en af de store aftener med fest i gaden. (Foto: Jan Partoft)
Beboere ved Jernbanegade må kæmpe sig frem gennem glasskår, bræk, afføring og emballage til stoffer, når de skal ud efter en af de store aftener med fest i gaden. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere: Vi drukner i sprut, skidt og stoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere: Vi drukner i sprut, skidt og stoffer
Roskilde Avis - 22. marts 2017 kl. 10:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi er ved at drukne i sprut, skidt og lort plus hash eller andre stoffer. Nu må I gøre noget.

arrow Læs også: Overfald på p-vagt

Sådan lyder den indtrængende appel til både kommunen og politiet fra flere beboere i området ved Jernbanegade og Hersegade. De har uafhængigt af hinanden henvendt sig til Roskilde Avis.

Deres kvarter er ved at blive kvalt af udbredt misbrug blandt unge i et stadig vildere natteliv.

Problemerne fra de to forlystelser med længe åbent i Jernbanegade og i Hersegade er vokset betydeligt, efter at det tidligere diskotek i Støden måtte lukke for godt et år siden.

Nu frygter beboerne, at det skal blive endnu værre, når et nyt sted med natåbent kommer til i det gamle posthus, selv om ejerne af dette sted har bebudet, at det vil henvende sig til et mere voksent publikum.

- Når vi skal ud af vores dør om morgenen, er der fyldt med glasskår fra knuste flasker, bræk og afføring. På fortovet flyder det med sølvpapir fra hash og andre stoffer, mens her stinker af pis.

- Nogle gange skal vi bruge en hel time eller mere bare for at rydde op efter dem, fortæller en af områdets beboere, der ikke ønsker sit navn frem, da vedkommende ofte er blevet truet med- og allerede har været udsat for vold.

Påvirkede unge
Hovedparten af de påvirkede unge er unge under uddannelse fra både Roskilde og omegnen. De samles ved Jernbanegade, fordi det nu er blevet stedet, hvor det hele foregår.

De trænger ind i gårde og på privat grund, hvor de begår hærværk på bygninger og andet, mens de er stangberusede af sprut eller kraftigt påvirket af langt hårdere stoffer.

I Jernbanegade drøner dyre biler som BMW eller Mercedes med de karakteristisk skinnende fælge frem og tilbage med al for høj hastighed. I Toldbodgade holder en dyr luksusbil klar til at rykke ud med leverancer af forskellige slags forsyninger, når chaufføren bliver kontaktet på sin mobil.

Beboerne har henvendt sig både til kommunen og politiet, som dog ikke har gjort noget ind til nu.

Kilder i politiet siger dog til Roskilde Avis, at ordensmagten er klar over problemet og nu vil holde mere øje med, hvad der foregår.

team

arrow Blufærdighedskrænker
26. marts 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:26
arrow Kølle med glasskår
25. marts 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 14:26
arrow Beruset bilist væltet på motorvejen
22. marts 2017 kl. 10:57 Opdateret: kl. 11:02
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk