28. maj 2020
Skovbunden bliver dækket af et tæppe med anemoner i april. (Foto: VisitRoskilde)
gallery icon

Se billedserie

Skovbunden bliver dækket af et tæppe med anemoner i april. (Foto: VisitRoskilde)
Foto: morty
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle anemonerne blomstrer i Boserup Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle anemonerne blomstrer i Boserup Skov
Roskilde Avis - 09. april 2020 kl. 07:13
Af Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anemonen er et klassisk forårstegn. Den spinkle lille forårsbebuder springer ud i det helt tidlige forår, inden skovens træer sætter blade og dermed stjæler lyset fra skovbunden, hvor anemonen har hjemme. Så snart temperaturen stiger en smule og dagene bliver længere, får den travlt med at blomstre.

-De forskellige arter af anemoner vokser i blandet løvskov, fortæller Sofie Clauson-Kaas, der er naturvejleder i Nationalpark Skjoldungernes Land.

- Det er meget få steder i Danmark, hvor man kan være så heldig at opleve alle tre anemoner samme sted. Boserup Skov er et af dem.

Boserup Skov ligger kun små 5 km fra Roskilde centrum. VisitRoskilde har i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land udviklet Anemonesporet, en vejviser til anemonerne, og på den måde gjort det let at tage en tur i skoven og opleve blomsterdækket.

- I løbet af en kort periode på bare nogle uger i april kan man opleve et imponerende anemonetæppe, hvor hele skovbunden er dækket af blomstrende anemoner.

- Først springer den sjældne blå anemone ud på skovens skrænter, dernæst den mest almindelige hvide anemone og sidst kommer den gule anemone til.

- Der er masser af plads i Boserup Skov, men vi opfordrer naturligvis til, at man holder behørig afstand til andre gæster i skoven, så alle kan få glæde af anemonerne, siger Sofie Clauson-Kaas.

Et kort til anemonesporet finder man på VistRoskildes hjemmeside.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk