23. februar 2020
Efterårsdage i Boserup Skov ved traktørstedet
gallery icon

Se billedserie

Efterårsdage i Boserup Skov ved traktørstedet
Foto: Mette Holmgren
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktiv efterårsferie med børn og børnebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv efterårsferie med børn og børnebørn
Roskilde Avis - 10. oktober 2019 kl. 08:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Visit Roskilde har samlet en række gode ideer til hvordan man holder efterårsferie med sine børnebørn eller børn. De er samlet i 'AlleTidersBedste-posen'. Den kan hentes hos Roskilde Turistbureau på Stændertorvet 1 i Byens hus. Indholdet er tilrettelagt, så børn i alderen fra fem til 14 år har glæde af det og selvfølgelig også til fornøjelse for bedsteforældre og forældre.

arrow Læs også: Æblerov i Byens hus: Overskudsæbler kan nu finde nye ejere

Har man lyst til selv af finde på noget at lave med børnebørn eller egne børn byder ROMU's museer på et rigt udbud i efterårsferien.

På Tadre Mølle ved Hvalsø er der aktiviteter hver dag fra klokken 12 til 16. Det er blandt andet bagedag, uld- og filteværksted og æblemosteri.

På Lejre Museum på Orehøjvej 4b kan man tirsdag 15., onsdag 16. og torsdag 17. oktober være detektorfører for en dag, hvor en erfaren metaldetektorfører viser, hvordan man bruger apparatet. Her skal man tilmelde sig på forhånd. Det er for børn i alderen 10 til 17 år. Voksne må godt se på.

I Lützhøfts Købmandsgård i Ringstedgade er der æblefest fra mandag 14. til fredag 18. oktober fra klokken 11 til 15. Man kan presse æbler til most, bygge æble foderhuse til fuglene, skyde til æbler med en armbrøst. Der er gratis adgang, men man skal betale for de materialer man bruger.

På Roskilde Museum i Sankt Ols Stræde kan man være med til at opklare en mordgåde fra Den kolde krigs tid. Her kan hele familien samarbejde om at løse gåden. Det er for børn i alderen 7 til 14 år og deres voksne. Opklaringsarbejdet finder sted hver dag mellem klokken 10 og 14 i perioden mandag 14. oktober til fredag 18. oktober.

På Ragnarock på Rabalderstræde 16 er der Gasolin' i børnehøjde fra mandag 14. til fredag 18. oktober. Der er rundvisning klokken 11 og værksted mellem klokken 12 og 15.

Billetter og uddybende oplysninger via romu.dk.

arrow Frygtløse krigere til kongens hird
11. oktober 2019 kl. 00:03 Opdateret: kl. 13:36
arrow Udfordringer fra vikingelivet
10. oktober 2019 kl. 00:03 Opdateret: kl. 13:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk