23. september 2020
På et nyt skilt advarer politiet om at lukke Folkeparken for store forsamlinger.
gallery icon

Se billedserie

På et nyt skilt advarer politiet om at lukke Folkeparken for store forsamlinger.
Foto: Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advarselsskilte om corona i Roskildes parker efter ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarselsskilte om corona i Roskildes parker efter ballade
Roskilde Avis - 22. maj 2020 kl. 11:52
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har været nødt til at sætte advarselsskilte op om forsamlingsforbuddet ved stierne ind til Roskilde Parker, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det skyldes, de store forsamlinger, der har været i parkerne de seneste dage. Det går ikke i forhold til forsamlingsforbuddet, der er på grund af coronavirussen.

- Nu håber vi, at folk følger henstillingen og lader være med at samle sig, eller bliver næste skridt et opholdsforbud i parkerne, siger Martin Bjerregaard.

Godt vejr og fridage har ført til fest og ballade i Roskildes parker allerede fra onsdag aften før Kristi himmelfartsdag.

Onsdag aften fik politiet flere henvendelser om større forsamlinger og høj musik i Folkeparken. Politiet sendte flere patruljer til stedet, der gik rundt blandt de mindst 200 personer, der var samlet i parken. Politifolkene var rundt for at få folk til at sprede sig og helst forlade stedet og samles i mindre grupper andre steder. Det skete på grund af coronalovgivningen, hvor man maksimalt må samles 10 personer.

Der var dog først ro i området ved midnatstid.

- Torsdag var vi opmærksomme på at der på Facebook var en, der indbød til fest i Folkeparken, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi fik gjort administratoren af siden opmærksom på at det ikke var så smart, og der kom en opfordring til at tænke sig om på siden.

- Men ved 18-tiden kunne vi se at der begyndte at samle sig mange mennesker i Folkeparken.

Politiet tog igen talstærkt på besøg i Folkeparken, og det lykkedes at få folk til at forlade parken.

- Men problemet flyttede bare, siger Martin Bjerregaard.

- For folk rykkede sig kun de få hundrede meter, der er over til Byparken. Så har var vores folk igen ude for at få folk til at sprede sig. Det lykkedes delvist, da folk så samlede sig flere andre stedet. Blandt andet på havnen og ved Byvolden.

Da en patrulje var ved Byvolden ved 21.30 tiden var der et slagsmål i gang mellem en gruppe unge. Her gik det så heftigt til, at politiet måtte brug peberspray for at stoppe slagsbrødrene. Seks unge blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen, og en syvende på 13 år der var med i slagsmålet kan ikke sigtes på grund af den lave alder, men de sociale myndigheder er informeret.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk