7. august 2020
RoskildeKoret fejrer 40 års jubilæum med en stor koncert 23. november
RoskildeKoret fejrer 40 års jubilæum med en stor koncert 23. november
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år med RoskildeKoret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år med RoskildeKoret
Roskilde Avis - 10. november 2019 kl. 00:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag 23. november klokken 16 fejrer RoskildeKoret sine 40 år med en stor jubilæumskoncert i Trekroner Kirke.

Det blev dannet i 1979 ved en fusion af de to veletablerede klassiske kor: Roskilde Kammerkor og Risøkoret med henholdsvis 25 og 15 års erfaring.

Jørgen Haldor Hansen, der siden 1966 havde dirigeret Risøkoret, blev dirigent for det nye forenede kor og fortsatte på denne post frem til udgangen af sæsonen 2002/2003.

Han var samtidig organist i Jesuskirken i Valby, der i den periode lagde kirkerum til flere koncerter og CD-indspilninger med RoskildeKoret. Korets indspilning i 1991 af César Francks Messe i A-dur op. 12 blev Grammy-nomineret i kategorien 'Årets danske, klassiske indspilning'.

Med i domkirken
Fra 2003 til 2008 var RoskildeKoret ledet af Kåre G. Nielsen, organist ved Roskilde Domkirke. Det deltog i disse år ved en del arrangementer i Domkirkens regi, således en musikhøjmesse, og den 4. maj 2005 ved andagten i anledning af 60 året for Danmarks befrielse.

Samme efterår deltog koret ved den internationale Hospice dag i Domkirken og ved Roskilde Stiftsdag i Roskildehallerne.

Siden 2008 har Roger Munck-Fairwood haft dirigent-opgaven i RoskildeKoret. Han er organist ved Ølby Kirke og sætter med sin engelske baggrund sit eget præg på korets repertoire med værker af store engelske komponister.

Dansk sangskat
Koret rummer også i dag de fire traditionelle dame- og herrestemmer: sopran, alt, tenor og bas.

Om repertoiret siger formanden Margit Dörffer:

- Vi dyrker den danske sangskat med stor respekt og fornøjelse - sammen med nordisk og europæisk kormusik af de store mestre.

RoskildeKoret er organiseret under FOF Midtsjælland, og som en del af det folkeoplysende formål lægges der i det daglige virke stor vægt på det frivillige, forpligtende fællesskab.

I dag gennemføres adskillige årlige koncerter med opførelse af en række af korlitteraturens smukkeste værker - som oftest i samarbejde med professionelle solister og musikere.

Forpligtende fællesskab
Margit Dörffer karakteriserer RoskildeKoret på følgende måde:

- Her dyrker vi den klassiske kormusik, og som korsanger får man mulighed for fordybelse i musikken i et forpligtende fællesskab.

- Netop fordybelse og fællesskab er ofte er en mangelvare i dagens Danmark, præget af hyppig forandring og omstilling samt af fokus på den enkelte.

Jubilæumskoncert
Koncerten i anledning af jubilæet foregår i byens nyeste kirke Trekroner. I denne tidstypiske arkitektur opfører RoskildeKoret et af den klassiske kormusiks helt store værker: Vivaldis Gloria-messe.

Det sker sammen med Philippa Cold (sopran) og Simone Rønn (alt). Kor og solister akkompagneres af Trio Kocon med gæsteviolinisten Michael Pesek og Inger Svendsen, organist ved Trekroner Kirke.

RoskildeKoret synger desuden kortere værker af G. Fauré og L. v. Beethoven, solisterne opfører kendte arier fra Händels 'Messias', Henry Purcell's 'Sound the Trumpet', og musikerne opfører kortere satser for strygekvartet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk