15. august 2020
Den store sal på Festival-højskolen var mere end fyldt op, da borgmesteren og Tour-koordinatoren holdt oplæg ved det store idé-møde.
gallery icon

Se billedserie

Den store sal på Festival-højskolen var mere end fyldt op, da borgmesteren og Tour-koordinatoren holdt oplæg ved det store idé-møde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 300 mødte op til idé-møde:Roskilde er med på Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

300 mødte op til idé-møde:Roskilde er med på Touren
Roskilde Avis - 20. november 2019 kl. 00:08
Af Foto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indbyggerne i Roskilde er helt med på, at starten på første landevejsetape af Tour de France fra Stændertorvet i 2021, skal blive en succes for deres kommune. Derfor var over 300 mennesker mødt op til et første idé-møde tirsdag aften hos Festival Højskole på Muscion.

arrow Læs også: Vær med på Touren

Blandt deltagerne var mange, som ønskede at være frivillige og bidrage til det store arrangement på den ene eller anden måde.

Andre i den store sal på den nye højskole kom fra byens forretninger eller virksomheder, foreninger samt folkevalgte fra byrådet og repræsentanter fra andre firmaer.

Hele mødet bar tydeligt præg af, at roskildenserne efterhånden er vant til frivilligt arbejde i stor skala. Denne tradition og erfaring er skabt gennem de snart 50 på Festivalen - men også i det store arbejde, som mange andre foreninger og personer udfører i byen året rundt.

Derfor havde byrådet og kommunen klogt nok besluttet, at gøre denne stærke tradition og erfaring med frivilligt arbejdet til et udgangspunkt for forberedelserne til Roskildes Tour-start. Oplægget var meget åbent, så ingen ideer og initiativer på forhånd blev udelukket.

Folkesag for Roskilde
Borgmester Tomas Breddam holdt en behjertet tale og fremhævede de fantastiske muligheder, som Roskilde nu får, når sådan en verdensbegivenhed kommer til byen.

- Cykelsport er jo en disciplin, hvor den ensomme ener piner sig frem til en individuel sejr, men bag den præstation gemmer sig som regel også et holdarbejde. Skal starten på den første rigtige landvejsetape her fra byen gå godt, kræver det også en holdindsats, som vi skal være mange om, filosoferede han.

- Tour-starten er en enestående mulighed for, at Roskilde nu kan rykke frem i feltet, hvis vi i fællesskab forstår at yde en god holdpræstation.

- Vi skal være stolte over, at billeder fra Vikingeskibsmuseet, fra den vores domkirke og fra Orange Scene på Dyrskuepladsen vil blive sendt ud til mange millioner over hele verden.

- Gør vi det rigtigt, vil det være et stort løft for vores erhvervsliv og turisme i lang tid derefter.

- Derfor er hele det store arrangement ikke bare et anliggende for kommunen. Det er en folkesag, forklarede borgmesteren.

En lang proces
Pernille Kapler Andersen, som kommunen har gjort til koordinator med forberedelserne, gennemgik derefter den lange proces, som nu går i gang efter nytår med en række møder og udveksling af ideer.

Ideen er, at så mange som muligt skal kunne komme med deres ideer og forslag, der så vurderes og diskuteres, før planlægningen begynder at koncentrere sig om arrangementet. Debatten skal foregå i de lokale aviser og på en særlig facebook-side, der oprettes til lejligheden.

Pernille Kapler fremhævede ligeledes, at man ikke bare kan gøre lige hvad man vil, men at alle initiativer i sidste ende skal godkendes af de franske arrangører fra ASO.

Hun fremdrog ligeledes de langsigtede fordele for turisme og erhverv, som Roskilde kan få ud af en vellykket Tour-start.

En af deltagerne i mødet var Christian Glem, der ejer de to McDonalds-forretninger på Københavnsvej og Ringstedgade. Han planlægger at fremhæve de gule tage på sin virksomheder i anledning af cykelløbet, og det kræver jo ikke de store forandringer.

Den gule fare
Som en hyldest til 'Le maillot jaune', Tourens gule føretrøje, var næsten alle kommunens folk iklædt gule veste.

Forhåbentlig er det et forbigående indfald, fordi man har haft nogle ubrugte veste liggende på et eller andet overskudslager og ikke har tænkt så meget over det.

I Frankrig er 'de gule veste' jo som bekendt en flok småborlige ballademagere, der smadrer butikker og historiske bygninger, imens de kræver en folkevalgt præsident afsat.

I Danmark står den gule farve faktisk for 'skruebrækker-fagforeninger', der modarbejder de faglige organisationer, som gennem overenskomster med arbejdsgiverne i generationer har sikret gode løn og arbejdsforhold for lønmodtagerne.

Gad vide om det røde og socialdemokratiske flertal i Roskildes bystyre nu pludselig går ind for det, eller om de får rettet op på denne 'tanketorsk'.

tk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk