30. marts 2020
En 19-årig mand fra Roskilde havde onsdag aften glemt en lang række våben i en lejet bil, som han havde parkeret på Schmeltz Plads.(Foto: Jan Partoft)
En 19-årig mand fra Roskilde havde onsdag aften glemt en lang række våben i en lejet bil, som han havde parkeret på Schmeltz Plads.(Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig snuppet med arsenal af stikvåben og peberspray

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig snuppet med arsenal af stikvåben og peberspray
Roskilde Avis - 27. februar 2020 kl. 10:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glemsomhed hos en 19-årig mand fra Roskilde førte til at han blev afsløret som ejer af en større mængde ulovlige stikvåben og peberspray. Det skete, da den 19-årige sammen med en 17-årig kammerat brød ind i en bil på Schmeltz Plads onsdag aften kort efter klokken 22.

Indbruddet blev bemærket af en anden på pladsen, der straks kontaktede politiet. En politipatrulje fandt de to fra Schmeltz Plads ved fodgængerfeltet hvor Ringstedgade og Borgediget løber sammen.

Den 17-årige bar på en bærepose, der indeholdt knojern, foldeknive, bajonetter og dolke. Den 19-årige bar på en papkasse, som indeholdt 29 pebersprays. På Schmeltz Plads fandt politiet en udlejningsbil, der havde fået knust en rude.

De to mænd blev anholdt og taget med til politistationen til afhøring. Den 19-årige tilstod, at alle våbnene tilhørte ham, og at den 17-årige bare havde hjulpet med at bære. Den 19-årige blev derfor sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

I forhold til den knuste rude i bilen, viste det sig at den 19-årige havde lejet bilen til en enkelt tur via en app. Han havde glemt våbnene i baggagerummet, og kunne ikke komme ind i bilen, da han havde afsluttet sin tur og døren var låst. Derfor havde han knust ruden, for at få fat i våbnene. Han blev sigtet for hærværk mod bilen.

Politiet ransagede den 19-åriges bopæl, hvor der også blev fundet tre ulovlige knive og 2,47 gram amfetamin, som han også blev sigtet for at besidde.

Begge blev løsladt torsdag morgen. Den 19-årige er sigtet for at være i besiddelse af de ulovlige våben, narko og hærværk. Den 17-årige drengs værger og de sociale myndigheder er blevet underrettet om episoden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk