24. januar 2021
Pia Kloster med sin trio i gården til Højbrønd-bebyggelsen i Støden.

(Foto: Jens Wollesen)
Pia Kloster med sin trio i gården til Højbrønd-bebyggelsen i Støden. (Foto: Jens Wollesen)
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 koncertbilletter à 2.500 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 koncertbilletter à 2.500 kroner
Roskilde Avis - 19. maj 2020 kl. 06:01
Af Jan Partoft

Syng sammen hver for sig og lidt jazz kommer til at koste 10 personer 2.500 kroner hver, efter at politiet mødte op til en koncert, der fandt sted i fredags i Store Højbrøndsstræde. Her havde Pia Kloster sammen med sin trio samlet sig for at spille og synge for til tre danske viser, før de gav fire jazznumre.

- Vi var 10, der blev sigtet for at overtræde corona-forsamlingforbudet, fortæller Preben Rasmussen fra Farvehuset.

- Men vi sad meget spredt på stedet, jeg tror, at vi højst var 20 personer på hele det store område.

- Jeg var der med min kæreste, og vi sad mindst tre meter fra de andre, som var til stede. Så vidt jeg kunne se var der ingen udefra.

- I første omgang er vi sigtet for overtrædelsen, hvis der kommer en bøde, betaler jeg ikke, men lader sagen gå i retten. Der er allerede flere advokater, der har ringet til mig og fortalt, at det er helt hen i vejret med den sigtelse, og at de godt vil tage sagen, siger Preben Rasmussen.

- Formanden for beboerforeningen havde endda talt med politiet for at høre om, det var i orden med koncerten for beboerne.

Pia Kloster er lige så overrasket over politiets fremmøde:

- Bestyrelsesformanden for Højbrønd, Michael Christensen, havde sikret sig politiets tilladelse, og vi lovede at holde os til forskrifterne: Ikke for tæt, og maksimalt 10 samlet i en flok, fortæller hun.

- En halv time inde i koncerten troppede 7-8 politifolk op og begyndte at uddele bøder.

- Jeg kan nu rose mig selv for at være med til at hjælpe med at få Danmarks økonomi på ret køl igen, da 10 publikummer fik hver en bøde på 2.500 kroner for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, siger Pia Kloster.

- Det var selv om, der kun var ganske få til stede, og de sad i mindre grupper, altså under 10, og langt væk fra hinanden. For at understrege dramatikken blev der ydermere sat en drone i vejret, der filmede fra Guds egen himmel.

- Jeg synes, at det er komplet overdrevet og er utroligt ked af at være skyld i, at fattige pensionister nu skal punge ud med så mange penge.

Politiet fik en anmeldelse om en koncert i en baggård ved nogle beboelsesejendomme i Store Højbrøndsstræde et kvarter efter at den var gået i gang.

Politiet oplyser, at 10 personer blev sigtet, og at der havde været flere tilstede, men de var nået at forsvinde inden de blev sigtet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk