26. februar 2021
Formanden for FOA- og LO-Roskilde Bo Viktor.
gallery icon

Se billedserie

Formanden for FOA- og LO-Roskilde Bo Viktor.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1. maj i Roskildes fagforeninger: Glæde over de nye overenskomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. maj i Roskildes fagforeninger: Glæde over de nye overenskomster
Opdateret 01. maj 2018 kl. 10:37
Roskilde Avis - 01. maj 2018 kl. 10:13

Morgenmøderne 1. maj rundt om hos Roskildes fagforeninger var præget af glæde over de netop indgåede aftaler om nye overenskomster for de offentligt ansatte.

arrow Læs også: Video og fotos: 1. maj i billeder

De faglige ledere var gennemgående tilfredse med de opnåede lønforbedringer samt ikke mindst den kendsgerning, at 'den danske model' fungerer, så lønmodtagere og arbejdsgivere selv kan blive enige om løn og arbejdsforhold i de kommende år.

Et stort flertal er samtidig godt tilfreds med, at en storkonflikt, der ville lamme samfundet og koste dem selv dyrt, dermed blev undgået.

Hos FOA (Fag Og Arbejde) var 75 medlemmer samlet i et telt ved fagforeningens lokaler på Fuglebakken. Her talte Bo Viktor, der både er formand for FOA-Roskilde og LO Roskilde-egnen.

Han glædede sig over, at FOA sammen med andre LO-organisationer indenfor regionernes område var gået foran og havde fået den første aftale i land. Efter hans opfattelse havde det også banet vejen for, at organisationerne på de øvrige områder fik tilsvarende resultater.

Hos FOA talte også regionsrådsmedlem Jorun Bech (S), der fremhævede, at man nu har lempet på reglerne om service-assistenter på sygehusene, så f.eks. ældre portører ikke skal tvinges ind i denne ordning eller risikere fyring.

Hos HK i Hersegade var 60 mennesker mødt frem til et 1. maj-møde, hvor de bl.a. kunne høre formanden for fagforeningens kommunalt ansatte Michael Rosenberg anbefale det netop indgåede forlig.

Her talte også folketingsmedlem Christian Juhl (El) og Roskildes borgmester Joy Mogensen (S).

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk