21. maj 2019
Bandet Junkyard Drive på hjemmebanen Gimle.
gallery icon

Se billedserie

Bandet Junkyard Drive på hjemmebanen Gimle.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Band på vej: Roskildedrenge spiller med de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Band på vej: Roskildedrenge spiller med de store
Roskilde Avis Paperboy - 11. december 2018 kl. 19:01
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Læg godt mærke til rockbandet Junkyard Drive. Dem kommer man med garanti til at høre meget mere til i fremtiden. De fem bandmedlemmer er alle i midten af 20'erne og har allerede spillet på festival med rockkoryfæer som Judas Priest, Ozzy Osborn og Iron Maiden.

arrow Læs også: Hjemmebane til Junkyard Drive

Snart skal de være supporters for Pretty Maids. Eller som de fem musikere Claus, Tim, Kristian, Benjamin og Birk joker: når Junkyard Drive først har lavet fest på scenen, så runder det rutinerede rockband af.

De fem har alle rødder i Roskilde, og Roskilde Avis mødte dem en aften på Gimle. Deres hjemmebane, hvor de spiller for 7. gange 26. januar.

Flere af dem er vokset op i domkirkebyen, mens andre er kommet til senere. De har mødt hinanden på kryds og tværs på skoler og gennem musikken.

Flere kender nok deres eneste covernummer Geordie, som især er blevet spillet igen og igen på rockkanalen My Rock og på p4.

Første gang de selv hørte nummeret i radioen var til en julefrokost, hvor de lige ville sætte lidt radio på. Ud af højtalerne drønede Geordie, som de lige havde udgivet. Det var fedt, er de larmende enige om.

Geordie blev oprindeligt sunget af Joan Baez, men de fleste kender den nok som, Langebro, med Kim Larsen

Endnu bedre blev det dog, da radiohittet Way too long begyndte at blive spillet regelmæssigt i radioen i år. Nummeret har de selv skrevet, ligesom de selv har skrevet alle deres andre numre.

Opvokset med rock
Bandmedlemmerne er opvokset med ren rock, og de er inspireret af rockbands som Led Zeppelin, Guns'n Roses og AC/DC.

De er enige om, at der for tiden bliver lavet alt for lidt rock, men det er netop det, de laver om på med deres band. De vil have rock, fest og sjov.

I sommer havde de deres indtil videre vildeste oplevelse med Junkyard Drive. De spillede på Sweden Rock Festival sammen med nogle af de bedste og kendeste grupper nemlig Ozzy Osborn, Pretty Maids, Slade, Judas Priest og mange andre. Til sommer går det løs med endnu flere festivaler rundt omkring i Europa.

De fortæller, at de efterhånden er ved at være så kendte, at når de tager på turne rundt omkring i landet, så er det ikke længere mest deres venner, der dukker op, der er rent faktisk flere og flere, der kender dem, og som kan synge med på deres sange.

Derfor har de også ansat en booker, så der er en der kan holde styr på deres mange arrangementer.

- Folk kan godt lide os, fordi vi har en fest på scenen, mens vi spiller god musik. Vi har det skide sjovt, og det skal publikum også have, siger Claus og fortsætter:

- Der er så mange bands, der står helt stille, fordi de vil se godt ud.

På spørgsmålet, om de drømmer om at spille på Roskilde Festival, bliver svaret lidt mere tøvende fra de fem. Det vil de egentlig gerne. Men på festivalen spiller de ikke længere rock, svarer de. Derfor tror de ikke, at de får muligheden tilbudt. Ellers ville det virkelig være fedt at spille på en af scenerne, hvor de selv så ofte har lyttet og sunget med på musik.

At flere er vilde med gruppen, kan man for eksempel opleve, hvis man tjekker ind på youtube. Her kan man læse nogle af de mange positive kommentarer om gruppens musik. En af dem er denne, der drejer sig om deres udgave af nummeret Geordie:

Bedre end Originalen med Joan Baez, Bedre end Gasolins Langebro, Elsker denne metal ballade udgave, som Junkyard Drive har lavet her, Genialt, Fedt nummer.

Hvis man vil høre gruppen, kan man købe billetter til koncerten på Gimle 26. januar. Eller man kan gå ind på roskildeavis.dk eller på avisens facebookside og høre Geordie.

Dus med Justin Bieber
Bandet mødte Justin Bieber, da de var ved at indspille et af deres albums i Medley Studios.

Her kom sangeren pludselig ind og fik lov til at spille i deres tid. Bandet blev enige om, at de ville bestille Thai-mad, da det nu blev sent.

Justin havde sin egen kok med, men han ville hellere spise med dem.

Han er en flink fyr, er de fem enige om, efter at have hygget sig med den kendte sanger.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk