24. oktober 2019
07rmc PC skoler.
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Rasende borgmester og uforstående beboere: Toppes om skolenedskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Rasende borgmester og uforstående beboere: Toppes om skolenedskæring
Roskilde Avis - 07. september 2018 kl. 11:55
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Følelserne fik frit spil, da der blev holdt borgermøde om Vor Frue skole i skolens propfyldte tumlesal, hvor en del af de mange indbyggere i den lille by måtte nøjes med at stå udenfor og kikke ind, fordi pladsen var så trang.

arrow Læs også: Parodien fortsætter: Svømmehal lukker et halvt år

På mødet fandt man børn i alle aldre og voksne, og også indbyggere, der ikke længere har børn i skolen. De forklarede, at skolen stadig betyder noget, fordi den får det lille landsbysamfund til at hænge sammen og samtidig giver trygge rammer for de mindste.

Klap og rasen
Beboerne klappede så højt, at politikerne fra de fem budgetpartier havde svært ved at få ørenlyd, og borgmesteren rasede og skældte så højlydt ud, at nogle af de mindste begyndte at græde. Det virkede som om Joy Mogensen havde svært ved at kapere, at de mange fremmødte ikke havde tænkt sig at forstå spareplanerne, som de synes, går ud over Vor Frue Skole.

Da politikere fra de fem budgetpartier Venstre, DF, Radikale, Socialdemokratiet og Konservative havde forklaret, hvorfor de mener, at der skal skæres i skolen, nægtede de mange fremmødte at gå i de planlagte grupper.

En kvinde forklarede, at de ikke ville have skolebesparelserne pakken ind i vat af en enkelt politiker i en gruppe. De havde behov for at høre alle detaljer.

Modstridende overgav Joy Mogensen sig og derfor fortsatte borgermødet med alle deltagere i tumlesalen.

To klasser på skolen
Budgetpartierne foreslår, at skolen skal skæres ned, så den i fremtiden kun kommer til at indeholde elever fra 0. til 3. klasse. I dag går eleverne på skolen til og med 6. klasse, derefter fortsætter de på Østervangsskolen.

Meningen er også, at eleverne i 0. og 1. klasse skal have fælles undervisning, ligesom 2. og 3. klasse skal. Dermed bliver der i princippet kun to klassetrin på skolen, mente forældrene.

De fremmødte fik at vide, at det var den måde, man kunne redde skolen på og samtidig undgå, at der bliver tale om skolelukning i Vor Frue i fremtiden.

Forældrene mente, at hvis skolen kun har to klasser, så er det det samme som at lukke skolen ad to omgange i stedet for en.

I forvejen har skolen haft nogle problemer med at tiltrække lokale børn, da den har været lukningstruet flere gange i løbet af de seneste fem år. Og endnu flere gange tidligere.

På grund af den evige trussel mener forældrene da også, at flere vælger skolen fra.

Ældre eller børn
De fremmødte fik at vide af borgmesteren, at kommunen er tvunget til at spare. Hvis der ikke bliver sparet i Vor Frue, så betyder det eksempelvis, at spisegrupper til ældre ensomme bliver droppet, dermed kommer flere ældre til at sidde alene hjemme, forklarede borgmesteren.

De fremmødte ville ikke påtage sig skylden for, at der skal spares på andre mennesker, i stedet havde de svært ved at forstå, at man har råd til en ny svømmehal til omkring 150 millioner kroner og et nyt parkeringshus til 80 millioner kroner, når der ikke kan findes tre millioner kroner til at få Vor Frue Skole til at køre videre.

Kan ikke regne den ud
Forældrene mener, at kommunens regnedrenge ikke kan regne den ud, når de hele tiden kommer frem til, at kommunen kan spare ved at lukke Vor Frue Skole. Regnedrengene mener, kommunen sparer penge, mens forældrene mener, det bliver en dyr omgang.

På skolen går flere børn, der har det bedst i mindre klasser. Dem er der ikke plads til på Roskildes store skoler. Omkring 10 af børnene på skolen har en diagnose og skal derfor ud i et specialtilbud, hvis de ikke kan blive på skolen, forklarede en af forældrene. Sådan et tilbud koster typisk 400.000 kroner pr. barn altså 4 millioner kroner i alt.

Flere politikere forklarede, at det ikke går kun at have 9 børn i klasserne, som det nogle gange er tilfældet på Vor Frue Skole.

Modargumentet fra forældrene var, at der er 18 elever til den kommende 0. klasse på skolen, og at det ser lige så lyst ud i de kommende år, hvor klasserne kan blive fyldt op på skolen.

Indbyggere i Vor Frue holder i weekenden møde om, hvad de gør i den kommende tid.

arrow Karsten Lorentzen: Ny undersøgelse af svømmehals-byggeriet
01. marts 2019 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:50
arrow Slut med svømning i Roskilde Badet: 25 meters bassin lukket
23. januar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 11:35
arrow Svømmehal færdig i sommeren 2019
23. november 2018 kl. 01:15 Opdateret: kl. 09:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk