21. august 2019
Forældre og børn fra Vor Frue var mødt op til byrådsmødet for at vise, at de mener det alvorligt, når de siger, at de vil beholde deres landsbyskole,
gallery icon

Se billedserie

Forældre og børn fra Vor Frue var mødt op til byrådsmødet for at vise, at de mener det alvorligt, når de siger, at de vil beholde deres landsbyskole,
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Håb forude for Vor Frue: Tal for skolebesparelser skal dobbelttjekkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Håb forude for Vor Frue: Tal for skolebesparelser skal dobbelttjekkes
Roskilde Avis Paperboy - 13. september 2018 kl. 19:24
Af Anette GundlachFoto: Hans Jørgen Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er håb for de mange beboere i Vor Frue, der valgte at møde op til byrådsmødet onsdag i denne uge. Med sig havde de skilte, der viste, at de vil beholde deres skole. Nu skal tallene for skolebesparelserne dobbelttjekkes.

Der er nemlig stor uenighed om, hvor meget man sparer eller sætter til ved at skære i antallet af klasser på Vor Frue Skole.

Spørger man kommunens regnedrenge, har de tastet sig frem til, at det ikke kan betale sig at have skolen, som den fungerer i dag. De har derfor flere gange foreslået at skolen skal lukkes, men hver gang politikerne i de forløbne år har foreslået dette, er de stødt på store protester fra beboere i Vor Frue, der mener, at skolen er en del af den lille landsbys hjerteblod.

Denne gang foreslår politikerne, at man for at spare penge, skal skære ned på skolen i stedet for at lukke den. Det betyder, at den kun skal indeholde to klasser. Her skal 0. og 1. klasse undervises sammen ligesom 2. og 3. klasse. Til gengæld lover politikerne, at lade skolen være i fremtiden.

Spørger man Vor Frues talknusere, kan det slet ikke betale sig hverken at skære i eller nedlægge skolen. Det kommer nemlig til at koste kommunen meget mere, end den sparer.

Kamp om tal
Taleksperterne mener, at kommunens regnedrenge har glemt at regne flere dyre konsekvenser af en nedskæring med. For eksempel at kommunen kommer til at betale mere for børn, der skal gå på specialskoler, og det er rigtig dyrt. Noget andet er, at kommunen går glip af nytilflyttede børnefamilier og dermed skatteborgere, der ikke længere vil slå sig ned i landsbyen.

Forældrene har tidligere forklaret til Roskilde Avis, at de mener, at nedskæringerne på skolen er optakten til en endelig lukning.

Politikerne lovede de mange fremmødte, at tallene fra begge modeller bliver gennemgået, så man kan blive om, hvad man taler om.

Den erfarne tidligere skoleudvalgsformand Henrik Stougaard fra Enhedslisten gav de mange fremmødte håb, da han opfordrede dem til at fortsætte det gode arbejde.

- Hverken budget eller skolestruktur er vedtaget endnu.

Se mange flere billeder og video fra da forældre og børn indtog mødet på roskildeavis.dk eller avisens Facebookside.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk