23. oktober 2021
Eleverne Oscar og Anna holdt indvielsestalen for eleverne.
gallery icon

Se billedserie

Eleverne Oscar og Anna holdt indvielsestalen for eleverne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Festival Højskole indviet med egen Nephew-sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Festival Højskole indviet med egen Nephew-sang
Opdateret 14. marts 2019 kl. 13:26
Roskilde Avis - 25. februar 2019 kl. 18:00
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Ind til i lørdags har der kun været en orange farve i Roskilde, men med indvielsen af Roskilde Festival Højskole er der kommet orange i nuancer.

arrow Læs også: Video: Nephew gav intimkoncert ved indvielse på festival højskole

- I har skabt en ny nuance af orange, i har skabt en kultur, sagde forstander Jesper Øland blandt meget andet i sin tale til indvielsen. Skaberne, han henviste, til var skolens elever, der har været i gang siden begyndelsen af januar.

- I dag er det Jer, der inspirer os, og indvielsesdagen er planlagt af eleverne.

For at sætte handling bag ordene overlod Jesper Øland talerstolen til et par af eleverne Anna og Oscar.

- Vi er de første rigtige mennesker her til at skabe, og vi prøver at finde nye måder at gøre tingene på. Vi drømmer om at skabe fede projekter og inspirere hinanden, var noget af det, de to fik sagt i deres korte tale.

Orange er en gennemgående farve på højskolen. Blandt andet er foredragssalen holdt helt i orange, og eleverne har givet salen navnet Baby Orange, som et hint til Orange Scene på festivalen.

Talerne var mange, ud over førnævnte kom uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers, formanden for foreningen Roskilde Festival Steen Jørgensen, borgmester Joy Mogensen, direktør for Realdania Jesper Nygård, arkitekterne Dan Stubbergaard og Jacob van Rijs fra COBE og MVRDV og højskolens formand Christine Antorini på talerstolen. Fælles for dem var, at Roskilde Festival og det frirum, som det skaber for deltagerne, havde en stor betydning, og det er noget af det, som højskolen skal bygge videre på.

Højskoler og fællessang er tæt forbundne, så undervejs i indvielsesfestlighederne blev der sunget et par af de klassiske sange fra højskolesangbogen. Blandt dem var sangen 'Her rejses en skole', som er skrevet til indvielsen af Roskilde Højskole i begyndelsen af 1900-tallet.

Roskilde Festival Højskole står ikke tilbage for forgængeren, da skolen har fået en sang af Nephew: At dø er at rejse. Sangen er blevet tilpasset, så den egner sig til fællessang.

Sangen fik præmiere, efter at talerne var overstået. De orangeklædte elever sang for, og de indbudte havde fået teksten udleveret så alle kunne være med.

Se flere billeder og hør sangen på Roskilde Avis hjemmeside.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk