18. oktober 2019
Roskilde har en solid økonomi, hvis vi bremser op på udgifterne, mener Venstres gruppeformand på rådhuset. (Foto: Per Rudkjøbing)
Roskilde har en solid økonomi, hvis vi bremser op på udgifterne, mener Venstres gruppeformand på rådhuset. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre i Roskilde Byråd: Pas på pengene og tag det vigtige først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre i Roskilde Byråd: Pas på pengene og tag det vigtige først
Roskilde Avis - 15. maj 2019 kl. 00:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med den store spareplan, som de forskellige udvalg i Roskilde Byråd nu er i gang med, kommer Venstres leder Jette Tjørnelund med sit bud på, hvordan kommunens økonomi skal genoprettes ved først at prioritere det vigtigste, som hun kalder for 'kernevælfærd'.

Tjørnelund ønsker, at områder som ældrepleje, social- og psykiatriområdet samt specialundervisning helt skal friholdes fra besparelser i budgettet næste år:

- Her er kommunen mest presset og forventer en vækst i udgifterne. Samtidig vil det gå ud over de svageste og gøre allermest skade.

- Som udgangspunkt vil vi friholde ældreområdet for de fremlagte besparelser. Eksempelvis må vi fastholde serviceniveauet i hjemmeplejen så de ældre også fremover kan få gjort rent hver 2. uge og friholde klippekortsordningerne til serviceydelser på plejecentre og hjemmehjælp.

- I stedet skal pengene findes på vikarkontoen ved at kræve bedre planlægning af fravær til kurser og fridage, færre konsulenter og øget konkurrenceudsættelse, mener Jette Tjørnelund.

Penge til omstilling
Samtidig vil Venstre investere i omstilling af velfærden.

- Vi må ruste Roskilde bedre til fremtiden. Eksempelvis med en plan for uddannelse og øget fastansættelse af personale på ældreområdet.

- Der er også brug for at investere i hurtigere sagsbehandling samt puljer til en indsats med pårørende indenfor områderne med ældre-, social- og specialbørn

Tjørnelund ønsker samtidig en pulje til reduktion af elevfravær og skolevægring samt en plan for boliger til borgere med handicap og psykiske lidelser.

Stop for anlæg
Venstre-lederen ønsker desuden et stop for, hvad hun kalder 'unødige anlægsprojekter'.

- I det senere år har det været dyrt for Roskildes kommunekasse dyrt, så det må kommunen skal begrænse mest muligt i budget 2020.

Efter Tjørnelunds mening er der en række projekter, som godt kan vente eller undværes i 2020. Eksempelvis en planlagt bro over jernbanen til Køge, så Festivalens gæster kan kommer let fra camping-områderne ind på Dyrskuepladsen.

Eller overflødige anlægsudgifter til FGU-uddannelsen, fordi nogle har lyst til at lave det til et prestige-projekt.

- Endelig bør vi udskyde stibroen over motorvejen mellem Musicon og Dyrskuepladsen. Her taler vi om mange millioner, som Venstre hellere bruge på omstilling til klogere og bedre velfærd, forklarer Jette Tjørnelund.

Undgå skattestigning
Ifølge Jette Tjørnelund skal kommunen lægge en plan for igen at få en kassebeholdning, der svarer til det minimum på omkring 300 mio., som byrådet selv har besluttet er nødvendigt.

- Roskilde har et solidt skattegrundlag, og det går godt for den danske økonomi. Så derfor vil det være en falliterklæring med skattestigninger.

Jette Tjørnelund tror på et bredt politisk forlig i Roskilde Byråd om næste års budget for 2020.

- Vi kan godt få et budget i balance, samtidig med at vi friholder de mest sårbare områder for nedskæringer og sikrer en kommune med solid økonomi.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk