16. oktober 2019
Jette Tjørnelund (V): - Dyrt og unødvendigt.
gallery icon

Se billedserie

Jette Tjørnelund (V): - Dyrt og unødvendigt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-leder om FGU-placering: Dyr og unødvendig omflytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-leder om FGU-placering: Dyr og unødvendig omflytning
Opdateret 22. maj 2019 kl. 11:34
Roskilde Avis - 22. maj 2019 kl. 11:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i Roskilde Byråd er på vej til at gennemføre dyre og unødvendige omflytninger for at skabe plads til den kommende FGU-uddannelse i det gamle BOMI på østsiden af Maglegårdsvej og i Handelsskolens pyramide på den modsatte side af vejen.

Denne kritik kommer fra Venstres leder Jette Tjørnelund, efter at Socialdemokratiet og Enhedslisten på et lukket punkt ved Økonomiudvalgets møde, har truffet en beslutning. Herefter skal Hjerneskadecentret rykke fra Bomi-bygningen over vejen til Handelsskolen, mens FGU hovedsageligt skal anvende det tidligere Bomi.

Jette Tjørnelund er utilfreds med beslutningen, fordi der efter hendes opfattelse kunne være fundet en billigere og lige så god løsning ved at lade FGU flytte ind på Handelsskolen og så anvende lokalerne i Bomi-bygningen, som Hjerneskadecentret ikke bruger i dag.

- Jeg kan slet ikke forstå flertallet i denne sag, når kommunen i øvrigt står i en situation, hvor man vil spare over 100 mio. og skal varsle fyring af mange medarbejdere. Det hænger ikke sammen, siger Jette Tjørnelund.
Hun har nu begæret sagen behandlet i byrådet, hvor den både kommer på det åbne og det lukkede møde, fordi der indgår tal med salg og køb for kommunens vedkommende.

Hver sit hus
Socialdemokratiets ordfører Daniel Prehn mener, at den bedste løsning er, at placere FGU-uddannelserne og Hjerneskadecentret i hver sin bygning.

- Ud fra et økonomisk synspunkt er det forsvarligt, og pædagogisk set er det bedst, at de unge FGU-elever, der er gået i stå efter skolen, får deres eget undervisningsmiljø.

Derfor ønsker S, at FGU-placeres i den gamle Bomi-bygning, hvor Hjerneskadecentret holder til i øjeblikket. Dette skal så flyttes over vejen til Handelsskolen - eller måske et helt andet sted, forklarer han.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk