29. maj 2020
Partierne i Roskilde Byråd arbejder på at bevare flest mulige tog gennem byen. (Foto: Jan Partoft)
Partierne i Roskilde Byråd arbejder på at bevare flest mulige tog gennem byen. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-leder i byrådet: Kæmp for Roskildes tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-leder i byrådet: Kæmp for Roskildes tog
Opdateret 15. juli 2019 kl. 12:33
Roskilde Avis - 15. juli 2019 kl. 12:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres leder i byrådet Jette Tjørnelund ønsker nu et initiativ fra kommunen for at bevare Roskildes fjerntog i fremtiden.

Baggrunden er, at DSB i den kommende køreplan fra næste år lægger op til, at intercitytoget fra København til Århus og Aalborg ikke længere skal køre gennem Roskilde - men på den nye bane mellem København og Ringsted.

Dermed mister Roskilde det ene af de to ic-tog, der nu kører gennem byen hver time. Passagerer til Aarhus og Aalborg skal nu i fremtiden tage med regionaltog til Ringsted og skifte, hvilket vil forlænge rejsetiden med få minutter.

Jette Tjørnelund foreslår nu, at byrådet skal skrive til transportministeren, partiernes trafikordførere samt de lokale repræsentanter i Folketinget og opfordre til at fortsætte med de nuværende fjerntog gennem Roskilde, der er blandt landets allerstørste stationer.

- Den såkaldte forbedring af den kollektive trafik ved en lidt hurtigere rejsetid mellem København og Odense rammer Roskildes pendlere, uddannelsesøgende og erhvervsliv, argumenterer Jette Tjørnelund.

Arbejder på sagen
Roskildes kommende borgmester Tomas Breddam svarer, at kommunen allerede arbejder på sagen.

- Vi samarbejder bl.a. med Høje-Taastrup og andre kommuner, der har fuldstændig samme interesse som os, og har kontakt til alle de relevante ordførere i Folketinget.

- Målet er at bevare den bedst mulige betjening af tog både mod København og den vestlige del af landet. Hvordan det så bedst opnås, må vi diskutere sammen med dem for at finde en løsning, forklarer Tomas Breddam.

Han er både optaget af pendler-trafikken fra Roskilde til hele Københavns-området, derunder et direkte tog til lufthavnen i Kastrup. Men han prioriterer samtidig også regionaltog ind til Roskilde for de mange ansatte i byens virksomheder samt for de mange unge til byens uddannelsessteder.

- Vi må finde en samlet løsning med staten, så Roskilde på sigt kan få den optimale betjening med både fjern- og lokaltog, mener Tomas Breddam.

tk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk