23. oktober 2019
Bruno Ingemann udstiller tangomalerier hos Roskilde Kunstforening.
gallery icon

Se billedserie

Bruno Ingemann udstiller tangomalerier hos Roskilde Kunstforening.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tango for øjne og ører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tango for øjne og ører
Roskilde Avis - 10. juni 2019 kl. 07:13
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tangomusikken smyger sig ind i ørerne mens man ser på Bruno Ingemanns malerier på den nye udstilling hos Roskilde Kunstforening i Palæfløjen. Lyd og billede smelter sammen, da det er tangoen, som er omsat til abstrakte motiver.

arrow Læs også: Når jazzen går i blodet: Fire dage for fuld musik på havnen

- Jeg har selv danset tango i 10 år, og de seneste fire til fem år har jeg brugt dansen som motiv til mine abstrakte malerier, siger Bruno Ingemann.

- I begyndelsen var det dansere, jeg brugte som motiv, men efterhånden blev det selve musikken og dansen, der var det mest spændende.

Bruno Ingemann bygger for det meste sine billeder op, så der er to yderpunkter og et møde mellem dem.

- Det er ligesom selve dansen, hvor de to dansere er yderpunkterne og dansen er mødestedet med hjælp af musikken, siger han.

- Jeg prøver at overføre dansens glæde til mine billeder.

- Selve udstillingen er også bygget op, som den måde tango bliver spillet på. Her bliver der som regel spillet fire melodier af samme orkesterleder. Jeg har samlet billederne i grupper af fire, der passer sammen.

- I Argentina og mange andre steder i verden er tangoen et fristed for almindelige mennesker. Når jeg rejser rundt, lykkedes det næsten altid for mig at finde et sted, hvor man kan danse tango.

Levende tango
Tangoen har fået en renæssance efter at militærdiktaturet i Argentina, blev væltet i midten af 80'erne. Da diktaturet kom til i midten af 50'erne blev forsamlinger på flere end tre personer forbudt, og det gjorde det umuligt at samles til tango.

Herhjemme er der ingen problemer med retten til at samles til tango. Har man lyst til at opleve Bruno Ingemanns malerier til en tango er det muligt på tre søndage i juni. 16. 23. og 30. juni kommer Roskilde Tango i Kunsthuset Palæfløjen for at øve og byde op til dans. Det sker mellem klokken 12 og 14 alle tre søndage.

Bruno Ingemanns udstilling har titlen '... bevægende malerier ...', den kan ses frem til og med 7. juli. Der er åbent alle dage undtagen mandage. Åbningstiden er fra klokken 12 til 16. Der er gratis adgang. Man finder Kunsthuset Palæfløjen på Stændertorvet 3C.

arrow Lyden af stilhed
10. juni 2019 kl. 00:51 Opdateret: kl. 09:24
arrow Roskilde Museum: Kold krig om månen
10. juni 2019 kl. 00:39 Opdateret: kl. 13:51
arrow Gospel til sommerkoncert i Jakobskirken
10. juni 2019 kl. 00:05 Opdateret: kl. 13:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk