16. oktober 2021
Den nye højskole er indrettet, så der er gode samlingsmuligeder.
gallery icon

Se billedserie

Den nye højskole er indrettet, så der er gode samlingsmuligeder.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Talerne til indvielsen: Fyld den med liv, men pas nu godt på højskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talerne til indvielsen: Fyld den med liv, men pas nu godt på højskolen
Roskilde Avis - 02. marts 2019 kl. 00:12
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Ragnarock har siden åbningen stået som det store enlige kulturelle fyrtårn på Musicon. Rockmuseet har nu fået ungt selskab efter indvielsen af Roskilde Festival Højskole.

- Højskolen er det andet ben som skal bære Musicon som den kreative bydel, sagde borgmester Joy Mogensen, da højskolen blev indviet i fredags.

- Ungdommen er det mest værdifulde vi har som samfund. Den må aldrig mærke, at den står alene med ansvaret, den skal vid, vi er her for at støtte.

- Hvis det skal lykkedes, så har vi brug for steder at mødes, og en højskole er der, hvor alle aldre mødes på tværs.

Borgmesteren kunne godt have udvidet sine tanker om det gode mødested til Roskilde Festival, for langt de fleste af talerne til indvielsesfestlighederne brugte festivalen som eksempel på møder, der i sidste ende førte til oprettelsen af højskolen.

- Roskilde Festival er nok Danmarks bedste sted til at værdsætte folk der er uperfekte, og vi har brug for unge, der tør fejle når der skal prøves noget nyt af, sagde uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

- Og en højskole er indbegrebet af muligheden for at prøve sig selv af.

- Det kan godt virke som om I gerne vil være lidt i oprør til det uddannelsessystem, som jeg er minister for. Men vi har brug for unge, der tør fejle, så vi kan få et opgør med nul-fejls-kulturen.

Langt de fleste af talerne koncentrerede sig om indholdet og de unge, der skal bruge højskolen. Der var dog et par af talerne, som helt naturligt tog udgangspunkt i bygningen. Det var arkitekterne Dan Stubbegaard fra COBE og Jacob van Riijs fra MVRDV, da de har stået for at omdanne den gamle industribygning til en moderne højskolebygning.

- I de oprindelige planer havde vi en stor pejs med, som i kunne samles om, sagde Dan Stubbegaard.

- Den blev dog opgivet undervejs, men alligevel skal i have muligheden for at samles om noget ild, derfor får i dette fine ildsted i form af en olietønde fra os i gave.

- Nu står huset fint og nyt, men vi har ikke låst det, I må godt bygge om og male, hvis det er det, der bliver brug for. Det vigtigste er, at I fylder huset med liv og skaber noget. Men derfor må i godt passe på huset alligevel.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk