17. august 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syngende børnehavebørn: Klar og parat til skolestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syngende børnehavebørn: Klar og parat til skolestart
Roskilde Avis Paperboy - 13. marts 2019 kl. 10:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis taget skulle have løftet sig lidt over Roskilde Kongrescenter i tirsdags, så er det sandsynligvis flere hundrede børn fra børnehaver og 0. klasser, der er årsagen. Børnene gav den fuld gas under ledelse af dirigent Jakob Høgsbro, da den nye sang "Klar parat start" blev præsenteret ved en musikalsk event.

De flere hundrede børn, pædagoger og lærere lyttede både til borgmester Joy Mogensens festtale, til musikalske indslag som en sang om neandertalermennesker på jagt efter mammutter og naturligvis til "Klar parat start" sangen. Der er produceret en musikvideo med sangen, som også blev vist for publikum.

Sangen ,Klar parat start' er blevet til ved, at børn fra forskellige børnehaver og skoler har givet deres input til rytme- og tekstdelen i en kreativ proces, med børnetekstforfatter Dorte Schou og musiker Martin Gerup fra Roskilde Musiske Skole. Børnenes input er dernæst ført videre med en musikalsk stafet mellem Sigurd Barrett, Halfdan E. og Jakob Høgsbro for at skabe en melodi af høj faglig kvalitet.

Klar parat start sangen skal bruges til at bygge bro mellem børnehaver og skoler i Roskilde Kommune, så børnene får en god overgang. Sangen skal være en genkendelig medspiller for både børnene, deres familier, pædagoger og lærere i fremtidens samarbejde om at give børnene en tryg og god skolestart.

I Roskilde - Alle Tiders Musikby skal alle børn i Roskilde Kommunes dagtilbud og skoler have mulighed for at opleve musikken og udtrykke sig musikalsk. Strategiens to målsætninger Musik for alle og Musik sammen har været en væsentlig drivkraft i arbejdet med den fælles overgangssang.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk