27. maj 2020
Bent Jørgensen og Pernille Pedersen bruger Lynghøjsøerne sommer og vinter.
gallery icon

Se billedserie

Bent Jørgensen og Pernille Pedersen bruger Lynghøjsøerne sommer og vinter.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svogerslev politikeres største succes: Bellevue ved Lynghøjsøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svogerslev politikeres største succes: Bellevue ved Lynghøjsøerne
Roskilde Avis - 27. januar 2019 kl. 06:18
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen er netop ved at få magt over mørket ved Lynghøjsøerne. Ved søen tættest ved Svogerslev lyder dæmpet tale, efterfulgt af plasken og hurtige trin.

arrow Læs også: Høj puls ved Lynghøjsøerne

Det er den lokale venstrepolitiker Bent Jørgensen og hans hustru Pernille Pedersen, der netop vinterbader for 3. gang i juleferien.

Vandet er præcist 3,1 grad, altså så tæt på lufttemperaturen som muligt.

Bent har tidligere vinterbadet flere gange, men nu ville Pernille gøre forsøget i søen, der ligger så tæt på deres hjem.

Hun konstaterer at tredje badedag er den bedste indtil videre, og at det bestemt ikke er sidste gang, hun skal ud i hue og badedragt denne vinter.

Badesucces
De to yderste søer blev åbnet til offentlig brug i sommeren 2016 efter at være blevet brugt til grusgravning i mange år. Snart åbner den midterste.

Det var de to lokale politikere Merete Dea Larsen (DF) og Bent Jørgensen (V), der i sin tid fik overtalt kollegaerne i Byrådet til at Roskilde Kommune skulle købe området.

- Det er vores hidtil største succes, siger Merete Dea Larsen.

Senere er området blevet overdraget til Naturstyrelsen, der nu står for udviklingen.

Sidenhen er der lavet badestrand, bålplads, opsat sheltere og indhegnet et område, hvor hundene kan løbe frit.

Og mange andre ting er undervejs.

Hele den varme sommer nød både folk fra Svogerslev og mange andre at komme ved søen, der ligger tættest på Svogerslev. Faktisk mindede den om Bellevue strand, fordi folk lå så tæt pakkede med de mange folk, der lå side om side og slikkede sol.

Bent Jørgensen havde drømt om, at man kunne åbne søerne op mod hinanden, så man kunne bruge dem til at ro lange distancer. Men det går ikke, da der ligger et kæmpe rør, der fører vand fra Lejre til Københavns Kommune.

Farlig trafik
Søerne ligger ved den brede Lindenborgvej, som børn og voksne skal over, hvis de kommer med cykel eller til fods fra Svogerslev.

Hvis de kommer i bil, er det typisk fra Stamvejen. Og netop i krydset Stamvejen Lindenborgvej sker der mange uheld.

Måske fordi folk kører for stærkt på den lange lige Lindenborgvej. Måske fordi der er dårlig oversigt fra Stamvejen.

- Forleden kom jeg kørende hjem sent om aftenen, her blev jeg overhalet af en politibil, fordi der endnu en gang var sket et uheld i krydset, siger Merete Dea Larsen og fortsætter:

- Vi har længe kæmpet for, at der skal gøres noget ved sikkerheden sammen med lokalrådet, og jeg ærgrer mig over, at der ikke sker nok. Jeg synes, vi blev lovet mere før valget.

Det er besluttet, at der skal laves en rundkørsel ved Stamvejen og en tunnel tæt på Lynghøjskolen, så man kan gå tæt over vejen.

- Det er slet ikke nok, jeg mener, at vi bør have endnu en rundkørsel på Lindborgvej tæt på søen, så trafikanterne tvinges til at sætte farten ned, siger Merete Dea Larsen.

Bent Jørgensen fortæller, at tunnel og rundkørsel bliver færdig i år, og det glæder han sig over. Han vil se tiden an og vurdere, om der er brug for flere tiltag.

Læs mere om Svogerslev på side 12, 22 og 25.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk