19. juni 2019
På Trekroner Plejercenter skal roskildenserne nu ikke længere betale, når de er i rehabiliterings-forløb efter en indlæggelse på sygehuset.
På Trekroner Plejercenter skal roskildenserne nu ikke længere betale, når de er i rehabiliterings-forløb efter en indlæggelse på sygehuset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsformand glad for:Gratis rehabilitering og varm mad til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsformand glad for:Gratis rehabilitering og varm mad til alle
Opdateret 18. januar 2019 kl. 09:52
Roskilde Avis Paperboy - 18. januar 2019 kl. 09:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra nu af skal alle de patienter, som Roskilde kommune har i rehabilitering med genoptræning, ikke længere selv betale 137 kroner i døgnet for denne behandling, sådan som det hidtil har været tilfældet.

Denne praksis har været omdiskuteret, og formanden for Sundhedsudvalget Morten Gjerskov (S) er tilfreds med, at man nu i enighed er nået til denne løsning.
Forslaget var sat på udvalgets dagsorden af Merete Dea Larsen fra Dansk Folkeparti.

Rehabiliteringen foregår på det store plejecenter i Trekroner og Kastanjehaven i Jyllinge. Den er typisk rettet til ældre patienter, der har været indlagt til behandling på sygehuset, men som derefter ikke er i tilstrækkelig form til at kunne klare sig selv hjemme.

For disse ældre har det været en betydelig udgift at betale et så betydeligt beløb, hvis de kun har en normal pension at leve af, og samtidig stadig skal betale husleje for at beholde deres bolig samt klare andre faste udgifter som forsikring, tv-licens, telefon osv.

Ændringen vil berøre op mod 600 mennesker om året, og det vil koste kommunen 1,6 mio. om året at give denne gratis behandling.

Varm mad til alle.
På samme møde besluttede Sundhedsudvalget desuden, at når kommunens madordning for hjemmeboende nu sendes i udbud, skal der også være mulighed for, at de 600 ældre, der får dette tilbud, også kan få varm mad.

- For os er det vigtigt, da man i visse andre kommuner kun har tilbud om at få bragt kold mad, der så bagefter skal varmes op. Det giver ikke samme kvalitet og smagsoplevelse, forklarer Morten Gjerskov.

Kommunen har allerede indført samme tilbud til de 600 ældre borgere, som er på plejecenter. På alle disse er der nu oprettet lokale køkkener, så maden bliver lavet lokalt, hvilket også giver en bedre smag - fremfor uddeling fra en stor central.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk