24. juli 2019
Anette Gundlach
Anette Gundlach
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid om gangbro over jernbanen til Festivalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid om gangbro over jernbanen til Festivalen
Opdateret 11. marts 2019 kl. 12:49
Roskilde Avis Paperboy - 11. marts 2019 kl. 12:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En politisk uenighed er opstået om en ny gangbro over jernbanen mellem Dyrskuepladsen og det vestlige campingområde, så Festivalens gæster og andre kan komme lettere frem og tilbage.

Festivalen har henvendt sig til kommunen og bedt den om at opføre en ny bro, som vil koste 12 millioner. Til gengæld lover man at betale en årlig leje for brug af denne på 0,7 mio. som en slags afdrag.

Ifølge et oplæg fra kommunens forvaltning, kan en sådan bro betales ved at flytte rundt på rækkefølgen af projekter i det fremtidige anlægsprojekt for de kommende år. Her peges også på, at det vil give en bedre forbindelse fra Vor Frue til Darup i områdets nye landskab Milen.

Behovet er opstået, fordi grusgravningen er rykket tættere på Dyrskuepladsen, så den nuværende midlertidige gangbro over banen ikke længere kan anvendes.

For dyrt
Venstres leder i byrådet Jette Tjørnelund mener dog, at kommunen ikke har råd til at betale for sådan en bro. Det må festivalen selv klare.

- Kommunens pressede økonomi gør det vanskeligt at forsvare en tillægsbevilling på 12 mio. kr. til en festivalbro over jernbanen for at forbinde campingområder med Dyrskuepladsen, siger hun.

- Efter en årrække, hvor der er brugt penge på store udgiftsprojekter, er der behov for en skarpere prioritering. Vigtigere ting venter som trafiksikkerhedsprojekter, indeklima i kommunens institutioner, ny daginstitution, faciliteter til ældreomsorg eller sundhedsfremme i bred forstand. Efter vores mening må det komme først.

Tjørnelund mener, at sådan en bro kun er til gavn for Festivalen, mens man skal spejde langt efter mennesker, der er på fornøjelsestur til Darup idrætspark uden for festivalperioden.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk