16. september 2019
Formand for Vor Frues skolebestyrelse Søren Egemar Knudsen ses her til højre i billedet ved en demonstration for bevarelse af skolen.
Formand for Vor Frues skolebestyrelse Søren Egemar Knudsen ses her til højre i billedet ved en demonstration for bevarelse af skolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolebestyrelse nedlægger arbejdet: Vi kan ikke tage ansvaret mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebestyrelse nedlægger arbejdet: Vi kan ikke tage ansvaret mere
Roskilde Avis - 23. marts 2019 kl. 00:30
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolebestyrelsen på Vor Frue Skole nedlagde arbejdet i starten af denne uge. De kan ikke længere tage ansvaret for det kaos, som langstrakte politiske forhandlinger har skabt for Vor Frue Skole, forklarer formand for bestyrelsen Søren Egemar Knudsen.

arrow Læs også: 34 børn starter torsdag på Vor Frue Skole

Nedlæggelsen sker efter, at et flertal i Byrådet har besluttet, at skolen i fremtiden kun skal have elever fra 0. til 3. klasse i stedet for de nuværende syv klassetrin.

Beboerne fik i sin tid at vide, at skolen i stedet skulle fungere som en landsbyordning, hvor skole og dagtilbud ligger samlet.

- Dette er nu opgivet, og Vor Frue Skole skal i stedet fortsætte i en mindre udgave med blot 40 elever, siger Søren Egemar Knudsen.

Bestyrelsen finder det ikke rimeligt, at Byrådet i januar vedtog at 'save skolen over', inden Skole- og Børneudvalget var fremkommet med en faglig indstilling. Dette strider mod almindelig praksis.

Skole udskudt
Bestyrelsen bider mærke i, at spørgsmålet om Vor Frue Skole to gange er udskudt på dagsordenen for Skole- og Børneudvalgets møder. Det understøtter oplevelsen af, at man har handlet uden at skele til økonomi, forsvarlig faglighed og på et gennemarbejdet beslutningsgrundlag.

Bestyrelsen konstaterer, at der ikke er afsat tilstrækkeligt med ressourcer til at håndtere de mange børn med særlige behov, der nu skal findes nyt skoletilbud til.

De mener, der er truffet en beslutning, der ikke levner den fornødne tid eller tilfører tilstrækkelige ressourcer til at varetage de store ændringer på skolen.

Desuden er de sikre på, at det kommer til at gå ud over børnene.

Mangler velvilje
Bestyrelsen er ærgerlig over, at der ikke har været tilstrækkelig velvilje til at forfølge analysen af de tre forslag de har stillet for at kvalificere driften og sikre en fornuftig løsning for Vor Frue Skoles fortsatte eksistens.

- Politikerne skylder os en forklaring på, hvorfor en skole med ca. 40 elever i jeres øjne er økonomisk og faglig bæredygtig, når I hævder, at en skole med omkring 90 elever ikke er det, siger Søren Egemar Knuden.

Han forventer, at der bliver taget godt hånd om de lærere, der gennem mange år har leveret en særdeles god indsats for Vor Frue Skole, og som har stået model til flere politikeres udokumenterede påstande om en skole med dårlig trivsel og manglende faglighed.

arrow Pia Olsen Dyhr ude med riven efter skoleafvikling i Roskilde
09. maj 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 14:32
arrow Forvaltning foreslår at lukke Vor Frue Skole helt
04. april 2019 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:15
arrow Vor Frue Skole: Byrådet gav sig ikke
28. marts 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:13
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk