25. maj 2019
Det nye Kildegården i Roskilde er blevet indviet.
gallery icon

Se billedserie

Det nye Kildegården i Roskilde er blevet indviet.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billedserie fra Kildegårdens indvielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billedserie fra Kildegårdens indvielse

Plads til det hele midt i det hele

Opdateret 08. september 2018 kl. 16:03
Roskilde Avis Paperboy - 08. september 2018 kl. 07:30
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kildegården er stedet, hvor der er blevet plads til det hele og det midt i Roskilde by.
- Velkommen til Kildegården, stedet for fælleskab, mangfoldighed og fleksibilitet, nyd det, sådan afsluttede borgmester Joy Mogensen sin velkomsttale til indvielsen af det nye Kildegården, hvor Musikkens Hus, Kunstens Hus, Oplysningens Hus og Idrættens Hus danner rammen om langt flere aktiviteter, end det før var muligt på det gamle Kildegården.

Borgmesteren blev suppleret af direktøren for Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen, der havde været med til at finansierer det nye Kildegården,
- Når Lokale og Anlægsfonden har valgt at støtte stedet her med et pænt millionbeløb, så handler det om, at de fleste steder har man et rigtig godt foreningsliv for dem der er med i foreningen, men cirka halvdelen er ofte ikke med, og de føler sig ikke inviteret indenfor, sagde Esben Danielsen.
- Det betyder man ofte lægger foreningslivet i udkanten af byen, så man kan køre derud og føle sig hjemme, hvis man kender de andre i forvejen.

- Her er det helt særlig, at man her i Roskilde gjorde sig umage for at se om, man havde et sted, hvor der i forvejen kom mange forskellige mennesker.
- Det gjorde der i forvejen på Kildegården, her kom både idræt og kultur i en fin pærevælling, men ingen vidste ikke rigtig, hvad der foregik i de andre lokaler.
- Her har man lavet et sted, hvor dem, der ikke plejer at være med, også kan kigge indenfor så vi ikke kun er halvdelen, der med i et godt foreningsliv. Måske bliver det et mødested for os alle sammen.

Efter at borgmesteren og Esben Danielsen havde holdt deres korte taler, blev der smidt badebolde ud på pladsen, og sendt sæbebobler til vejrs for at sende ideen om Kildegården videre.
Samtidig var der åbent hus hos alle de foreninger, der holder til på Kildegården, så man kunne se, hvad der foregår på stedet til hverdag.
Kun musikken havde det lidt svært på dagen, da scenen stod udendørs, og der blev sendt byger ned over publikum, som hurtigt fandt ud af at der skete mange spændende ting under tag.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk