19. november 2019
Sankt Hans Hospitals nyeste bygninger bliver retspsykiatrien, hvor byggeriet er kommet så langt, at der har været holdt rejsegilde.
gallery icon

Se billedserie

Sankt Hans Hospitals nyeste bygninger bliver retspsykiatrien, hvor byggeriet er kommet så langt, at der har været holdt rejsegilde.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Halvvejs med ny retspsykiatri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Halvvejs med ny retspsykiatri
Opdateret 16. juni 2019 kl. 22:54
Roskilde Avis - 16. juni 2019 kl. 06:08
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Håndværkerne har knoklet løs det seneste år med at få Region Hovedstadens nye retspsykiatri-bygning til at rejse sig. Byggeriet er nu kommet så langt, at håndværkerne har været inviteret på rejsegilde.

- Jeg er glad for, at man nu kan se den nye retspsykiatri er på vej, da den har været det de seneste 10 år, sagde Finn Rudaizky fra Region Hovedstadens sundhedsudvalg.

- De nye bygninger kommer til at danne et samspil med de gamle, der er tegnet af Bindesbølls. Og alle patienterne får eneværelse og en enestående udsigt til verden.

- Hvis der er ledige værelser, kunne man leje dem dyrt ud til turister, så god en beliggenhed har de.

De patienter, der får fast bolig i den nye retspsykiatri, er reelt fanger, da de er anbragt på stedet som resultat af en dom.

Senior projektleder Mogens Hedegaard Andersen er glad for, hvordan byggeriet er spændt af, selv om der har været to tilfælde af mindre arbejdsulykker.

- Det er selvfølgelig to for mange, men de var heldigvis ikke alvorlige. I den ene sag væltede nogle mursten ned på en murers ben, og i den anden snublede en jernbinder og fik et sår i ansigtet.

Mellem 60 og 100 mand har været i sving på byggepladsen det seneste år.

Når retspsykiatrien står klar i løbet af 2020 bliver der plads til 126 patienter, og det kræver en arbejdsstyrke på 300 personer. Grundarealet på byggeriet er 25.000 kvadratmeter. Selv om det bliver en lukket institution, kommer den til at virke åben, både set udefra og indefra.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk