19. april 2019
Chokoladedyppede græshopper og småkager med larver ? mums!, var nogle af elevernes oplevelser sidste år. I år skal eleverne teste andre grænser af, når Naturvidenskabsfestivalen begynder på mandag.
gallery icon

Se billedserie

Chokoladedyppede græshopper og småkager med larver ? mums!, var nogle af elevernes oplevelser sidste år. I år skal eleverne teste andre grænser af, når Naturvidenskabsfestivalen begynder på mandag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes skoleelever på Boserupgård Naturcenter til: En uge med naturvidenskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes skoleelever på Boserupgård Naturcenter til: En uge med naturvidenskab
Roskilde Avis Paperboy - 24. september 2018 kl. 00:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under titlen 'En uge ved den yderste grænse' er folkeskole-eleverne fra Roskilde i den kommende uge inviteret til Naturvidenskabsfestival 2018 bl.a. på Boserup Naturcenter, der ligger midt i Boserup Skov lige vest for Roskilde.

Her får de robotter, mikroskoper, grisehjerter og månestøvler på skoleskemaet, når de ungdomsuddannelser gennemfører det store arrangement.

Naturvidenskabsfestivalen, der foregår hvert år i uge 39, skal give elever både festlige og faglige oplevelser med science.

Eleverne skal i år arbejde med forskellige former for grænser: Hvilke grænser har vores natur? Hvilke muligheder og begrænsninger har menneskekroppen?

Aktiviteterne for 4.-6. klasse foregår på Boserupgård Naturcenter, mens 7.-10. klasse skal rundt til nogle af de mange ungdomsuddannelser i Roskilde.

- Vi må sige en stor tak til ungdomsuddannelserne i Roskilde Kommune og til Boserupgård Naturcenter, som har sammensat et flot program til skoleeleverne.

- Forhåbentlig kan det inspirere flere til at se de mange muligheder, der er i naturvidenskaberne, så de måske i fremtiden vil vælge uddannelse og karriere her, siger Jette Henning, formand for Skole- og Børneudvalget.

Fra Roskilde til Mars
Elever fra 4.-6. klasse skal en smuttur til Mars, hvor de skal undersøge og udforske planeten. Missionen til Mars foregår på Boserupgård Naturcenter, der i næste uge byder velkommen til knap 800 små astronauter.

Udvalget af aktiviteter spænder bredt for udskolingseleverne, der blandt andet kommer til at prøve kræfter med robotteknologi på HTX Roskilde, grisedissektion på Slagteriskolen, bakterieundersøgelser på Roskilde Katedral Skole og grænseløse konstruktioner på Roskilde Tekniske Skole.

Her er det er eleverne på de enkelte ungdomsuddannelser, der står for undervisningen.

Interessen har været stor for Naturvidenskabsfestivalen i Roskilde, og derfor er flere af aktiviteterne fuldt booket, når festivalen starter på mandag.

Se hele programmet for Naturvidenskabsfestivalen 2018 på roskilde.dk/naturvidenskabsfestival.

Fakta
Aktiviteterne arrangeres i et samarbejde mellem Roskilde Kommune, Roskilde Katedralskole, Himmelev Gymnasium, Roskilde Gymnasium, HTX Roskilde, Roskilde Tekniske Skole, Slagteriskolen, Boserupgård Naturcenter og Professionshøjskolen Absalon

Roskilde Kommune har deltaget i Naturvidenskabsfestival siden 2015

2305 elever fra 13 skoler i Roskilde Kommune skal deltage i aktiviteterne

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk