16. februar 2019
Roskildes skoler skal samarbejde mere med hinanden og kunne rumme lokale børneinstitutioner for at bruge både lokaler og faglige arbejdskraft på en bedre måde. (Foto: Kenn Thomsen)
Roskildes skoler skal samarbejde mere med hinanden og kunne rumme lokale børneinstitutioner for at bruge både lokaler og faglige arbejdskraft på en bedre måde. (Foto: Kenn Thomsen)
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildes budget 2019: Vor Frue Skole overlever som et børnehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildes budget 2019: Vor Frue Skole overlever som et børnehus
Opdateret 29. august 2018 kl. 23:23
Roskilde Avis Paperboy - 29. august 2018 kl. 01:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vor Frue Skole har i mange år været truet af lukning, fordi der var alt for få børn i klasserne, så undervisningen blev for dyr og havde svært ved at nå op på samme kvalitet som i andre dele af kommunen.

arrow Læs også: Det betyder Vor Frue skole for os: Ingen Vor Frue skole, ingen Vor Frue by!

Men med kommunens nye budget for 2019 og de struktur-ændringer, der også kommer til at gælde i de efterfølgende år, kan det lille samfund syd for Roskilde bevare sit samlingspunkt, idet skolen nu fortsætter som 'et udvidet børnehus'.

Planen er at børnene i 0. og 1. trin skal gå sammen i én klasse, og det samme gælder 2. og 3. trin. Dermed kan man nå op på 18-20 elever i klassen, mens der hidtil har været klasser med under 10 børn, hvilket også har gjort det sociale liv svært.

Fra 4. klasse skal børnene nu gå på Østervangsskolen - og til gengæld bliver en ny cykelsti over motorvejen fremskyndet.

Samtidig er det planen at flytte Vor Frues børneinstitutioner ind i skolebygningerne, så driften på den måde bliver mere rationel.

Samling i syd og nord
I den nordlige og sydlige del af kommunen har skolerne med lave elevtal fået til opgave at samarbejde tæt for bedre at kunne udnytte lærere og andre ressourcer til at sikre en kvalitetspræget undervisning.

Denne form for område-samarbejde skal gælde Peder Syv Skolen og Dåstrup ved Viby samt Baunehøj og Jyllinge Skole i den nordlige del af kommunen.

Inde i Roskilde er der lagt op til en form for samarbejde mellem en række makkerpar. F.eks. Tjørnegårdsskolen ved Hyrdehøj og Lynghøj i Svogerslev eller Sct. Jørgens Skole ved Sct. Jørgensbjerg og Absalon i midtbyen.

Flere af de andre skoler ligger så meget for sig selv, at de ikke skal 'parres' på nogen måde. Det gælder Margretheskolen ved Gundsømagle, Lindebjergskolen ved Gundsølille, Vindinge Skole og Gadstrup Skole, der også omfatter Snoldelev.

Men her ønsker forligspartierne også en udvidelse i samarbejde med omgiven daginstituioner og andre lokale aktiviteter, når der er grundlag og stemning for det.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk