26. marts 2019
Bent Jørgensen (V), formand for Beskæftigelsesudvalget.
gallery icon

Se billedserie

Bent Jørgensen (V), formand for Beskæftigelsesudvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde vil gøre en ekstra indsats for at få flere ledige i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde vil gøre en ekstra indsats for at få flere ledige i arbejde
Roskilde Avis Paperboy - 04. oktober 2018 kl. 05:16
Af Arkivfoto: Erling J. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde vil nu gøre en ekstra indsats for at få flere af kommunens 250 langtidsledige, der er erklæret job-parate, i sving med et rigtigt arbejde.

arrow Læs også: Derfor er Enhedslisten imod nyt budget: Asocialt for ældre og de arbejdsløse

Formanden for Beskæftigelses-udvalget Bent Jørgensen (V) forklarer, at udvalget vil træffe en beslutning om det på sit møde torsdag:

- Vi skal have en mere offensiv strategi fra Jobcentrets side, og så må vi også bruge de nødvendige kræfter på det.

- I øjeblikket er beskæftigelsen her i landet og i Roskilde højere end nogensinde, og de lokale arbejdsgivere mangler også folk. Så må det være muligt at få nogle af disse mennesker, der nu er på kontanthjælp, men som ellers er parate til et job, i sving.

- Vi taler om nogle, der hverken er syge eller har andre store problemer, men som bare er gået ledige længe. Både for dem selv, erhvervslivet, kommunen og hele vores samfund, er der meget at vinde, hvis vi kan få flere af dem i gang, mener Bent Jørgensen.

Nu er det tid
Jobcentret på rådhuset ved Køgevej skal nu sætte en række nye initiativer i gang, som kan få flere af de jobparate langtidsledige ud i virksomhederne, fremfor kun at gå i mange kursus-forløb eller praktikordninger, uden at det fører til noget.

- Hvis vi ikke kan få disse mennesker til at fungerer normalt i samfundet nu, mens der er så god beskæftigelse, og virksomhederne har brug for folk, så vil det jo aldrig lykkes, tilføjer Bent Jørgensen.

Støtte fra S
Beskæftigelsesformanden har fuld opbakning fra Socialdemokratiet i Roskilde, hvis ordfører Gitte Kronbak forklarer:

- Regeringen har taget 10 mio. fra os på dette område for at bruge pengene til afgifts-lettelser, og vi har kun fået 5 igen. Nu er der mulighed for at få ekstra penge, når vi gør en særlig indsats. Så det gør vi selvfølgelig.

- Men det vil da også være en stor fordel for de ledige selv og alle os andre, hvis de kom i gang med et arbejde, så de kan bidrage til samfundet - fremfor bare at skulle modtage.

- Vi ønsker en forstærket indsats fra Jobcentret på dette område, og derfor går vi ind for denne beslutning, forklarer Gitte Kronbak.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk