18. maj 2021
Anna Arendse Thorsen har brugt sine egne erfaringer som elev på Roskilde Gymnasium, da hun skrev sin bog Filterløs.
Anna Arendse Thorsen har brugt sine egne erfaringer som elev på Roskilde Gymnasium, da hun skrev sin bog Filterløs.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde uden filter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde uden filter
Roskilde Avis - 05. august 2018 kl. 00:39
Af Tekst og foto: Jan Partoft

- Med min bog 'Filterløs' har jeg fundet ud af, hvem jeg skal skrive til, siger Anna Arense Thorsen.

Bogen anser hun som sin debutbog og målgruppen er unge voksne, eller som det hedder i fagsproget 'Young Adult'. Hun har faktisk tidligere udgivet en børnebog Il Quatto Stagioni.

- Den skrev jeg for at spore mig ind på, hvad jeg ville skrive om og for hvem, siger hun.

Børnebogen præsenterede hun for en klasse på Klostermarksskolen, hvor hun selv har gået i folkeskole. Historien brugte Il Quatto Stagioni, som er en pizza med fire slags fyld, som omdrejningspunktet. I Filterløs er det livet i Roskilde Gymnasium og Roskilde Domkirke, der driver handlingen frem.

- Jeg har selv gået på Roskilde Gymnasium, og jeg var nødt til at bruge nogle af mine oplevelser som udgangspunkt for historien, for at få dem ud af kroppen. Jeg skulle skrive mig ren.

Anna Arense Thorsens barn og tidlige ungdom har været i Roskilde. Hendes forældre bor i Kongekvarteret, hun har gået på Klostermarksskolen og Roskilde Gymnasium. I dag bor hun i København og studere informationsvidenskab og kulturformidling på Københavns Universitet.

- Efter sommerferien begynder jeg på min kandidatuddannelse, men jeg er sikker på at jeg også i fremtiden skal være forfatter, men det er kun et fåtal herhjemme, der kan leve af at skrive bøger, så det er nødvendigt med en uddannelse, siger Anna Arense Thorsen.

Hun har ellers haft skrivelyst i hele sit liv. Før hun havde lært at skrive, lavede hun bøger med krusseduller, der lignede det, som storesøsteren skrev.

- Jeg har altid skrevet, og i folkeskolen sagde min lærer til mig, at jeg skulle være forfatter, siger Anna Arendse Thorsen.

Bogen Filterløs udkommer 10. august. 13. september kommer hun på Roskilde Bibliotek og fortæller om sin bog. I begyndelsen af det nye år, skal hun holde en Kat-talk på Roskilde Katedralskole.

Filterløs er udgivet på forlaget Vild Maskine.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk