26. marts 2019
(Foto: Kim Rasmussen)
(Foto: Kim Rasmussen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde set med nye erhvervsøjne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde set med nye erhvervsøjne
Roskilde Avis Paperboy - 22. september 2018 kl. 00:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var med forventning, jeg kom til Roskilde i starten af sommeren i år. Forventning om at være med til at skabe vækst og beskæftigelse et sted, hvor der allerede er så meget i gang. Roskilde har et godt ry, som en af Danmarks bedste handelsbyer, vidensbyer og turistdestinationer, og er et rigtig dejligt sted af bo med natur, kultur og musik.

Roskilde har vist sig at være endnu bedre end sit gode ry. For her er virkelig et liv på havnen, som både inspirerer og giver ro i sindet. Det er et sted, jeg ofte går en tur efter arbejde og nyder stemningen.

Gimle og kommunens tirsdagskoncerter i Byparken var en fornøjelse hele sommeren. Markedsdagene på Stændertorvet hver onsdag og lørdag. Det er blandt mine favoritter i selve byen. Måske tager man det lidt som en selvfølge, hvis man har boet her længe? Jeg ved det ikke, men oplever det som et privilegium med de mange muligheder for at handle og opleve.

Fjordlandet rækker ud over Roskilde Kommunes grænser og betyder, at vi er en del af et naturfællesskab med Roskild Fjord, Isefjorden og Lammefjorden. Hen over sommeren kørte jeg hele turen rundt om fjordene og sejlede med de fire færger.

Det er en smuk tur med naturoplevelser, god mad, havne, kultur mm. Gershøj Kro og Herslev Bryghus var blandt de første steder, jeg spiste på turene rundt om fjorden, og nu er de med i RO:Kost. RO:Kost er den lokale madfestival, vi arrangerer, og hvor 11 lokale restauranter i uge 41 serverer mad med lokale råvarer.

Roskilde er noget ganske særligt, fordi man har så meget kulturliv knyttet til vikinger, verdensarv og musik. Vikingeskibsmuseet, Domkirken og Festivalen trækker besøgende til, og samtidig er de en del af erhvervslivet. Udover dem har Roskilde alt fra ROMU og Ragnarok, romdistilleriet GetSpirits, mikrobryggerier, mjød, gallerier som Jeppeart, Gasværket og RoS Gallery, Roskilde Teater og Opera Hedeland, Museet for Samtidskunst, dyreskuet, klosteret m.fl.

Det betyder, at når vi som VisitRoskilde markedsfører Roskilde og får besøgende til at komme hertil, så skaber vi omsætning de steder, man også gerne vil besøge, når man bor her. Det er både et dejligt sted at bo og at besøge. Det skulle også gerne betyde, at flere flytter hertil.

I Erhvervsforum kan vi så bidrage til, at der også kommer vækst og beskæftigelse ud af de besøgende. For her kan vi give vores bidrag til netværk og forretningsudvikling i de lokale virksomheder, heriblandt dem der er en del af oplevelsesøkonomien. Vi kan arbejde med at udvikle salg, rekruttering, online markedsføring mm. Alt det, der er relevant for virksomheder i og udenfor oplevelsesøkonomien.

Roskilde er lige så levende en iværksætterby, som en kultur- og musikby. Mange nye virksomheder etablerer sig her. Der er mange indbyggere, som starter virksomhed. Her er også flere kontorfællesskaber for iværksættere.

Musicon er i sig selv en bydel, som trækker iværksættere til og særligt de kreative af slagsen. Stemningen er noget særligt, og det er oplagt at tage til fest i Rabalderstræde, tage til Åben Dans med dans i verdensklasse, eller slå et smut forbi mikrobryggeriet. Musicon Mikrobryggeri repræsenterede i øvrigt Roskilde flot, da hele Danmark havde Øllets Dag for nylig.

Mit første indtryk af Roskilde er samlet set, at iværksætteri, erhverv og turisme smelter fint sammen, og at vi har rigtig meget at være taknemmelige for, at værne om og bygge videre på.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk