23. marts 2019
Emil Nielsen har genfundet den gode målform, og det er en vigtig forklaring på, at FC Roskilde nu har vundet de sidste tre kampe med 14-3. Her har han udlignet til 1-1 lige før pausen.
gallery icon

Se billedserie

Emil Nielsen har genfundet den gode målform, og det er en vigtig forklaring på, at FC Roskilde nu har vundet de sidste tre kampe med 14-3. Her har han udlignet til 1-1 lige før pausen.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde kører bare opad - Væk fra bunden efter 4-1 over Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde kører bare opad - Væk fra bunden efter 4-1 over Køge
Opdateret 11. november 2018 kl. 17:43
Roskilde Avis Paperboy - 11. november 2018 kl. 17:26
Af Foto: Per Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Roskilde fortsætter sin store optur, efter at Christian Lønstrup er kommet til som træner, og vandt søndag lokalopgøret med Køge, der blev sendt hjem med en lussing på 4-1.

Hjemmeholdets spillere viste stærkt spil og fortsatte fremgangen med den tredje sejr i træk oven på de flotte resultater mod Viborg og Fredericia. Dermed er holdet for første gang i lang tid sluppet væk fra sidstepladsen i 1. division, og pludselig er der ikke så langt op til den sjove ende af tabellen.

I de tre seneste kampe har Roskilde nu vundet med 14-3, så med den forrygende kampform er det næsten ærgerligt, at der nu kun er to kampe tilbage i efterårs-sæsonen.

Længe var kampen mod Køge dog betydeligt mere jævnbyrdig, end tallene fortæller, og undervejs gav gæsterne også Roskilde en fin håndsrækning med et par dumme og grove overfald, der førte til to udvisninger, så de sluttede med kun at være 9 mand på banen.

En ny selvtillid
Køge har efter en stærk start på sæsonen været inde i en nedadgågende formkurve, men alligevel fremhævede FC Roskildes sportschef Anders Theil i sit oplæg til kampen dagens modstandere.

Men han roste også med god grund sin egen nye træner Christian Lønstrup, der på så kort tid har givet Roskilde-spillerne selvtilliden igen, så holdet er helt forvandlet.

- Nu er det dejligt at se, at vores trup faktisk er god nok, og at spillerne kan en hel masse, efter at de har genvundet troen på sig selv og egne evner, forklarede Theil.

Blandt de mange forvandlede FCR-spillere er topscorer Emil Nielsen, der nu kan lave mål på de mindste chancer, efter at han i langt tid oven på hjemkomsten fra udflugten til Trondhjem og Rosenborg var helt ved siden af sig selv.

Han får også fin hjælp af en meget boldsikker Mikkel Nøhr samt de to andre hurtige folk fremme Nicolai Vallys og Nicolai Jessen.

Midt på banen forstår Mikkel Thygesen og Nicklas Halse at holde sammen på holdet, og specielt sidstnævnte har samtidig et godt blik for lange afleveringer, der kan skabe farlige muligheder.

Forsvaret, der i mange kampe har givet alt for mange mål væk, er også blevet meget stærkere. Et godt eksempel er Daniel Stenderup, som tidligere forærede mål væk, men som nu med autoritet afviser modstandernes angribere.

Stillingskrig
Kampens første halve time startede med noget af en stillingskrig, hvor begge hold var bange for at blotte sig.

Køge var faktisk bedst og havde flere afslutninger på mål. Men de blev sikkert klaret af Jannich Storch, der atter afløste en småskadet Frederik Schram i målet.

Roskilde havde svært ved at få gang i et organiserede angrebsspil og mistede ofte bolden alt for hurtigt.

Efter 35 minutter gik det galt, da en FCR-spillede lavede en personlig fejl, så Jakob Johansen kunne løbe alene mod mål og havde let ved at afdrible Storch, før han sparkede bolden i det tomme mål.

Heldigvis fortsatte Roskilde ufortrødent, og Emil Nielsen fik udlignet i halvlegens sidste minut, han tæt under mål flot flugtede et indlæg fra ventre i mål.

Vendepunktet
Kampens vendepunkt og afgørelse kom reelt 20 minutter ind i en 2. halvleg, der også var begyndt med indædt fight og få gennemspillede angreb.

Først fik Køge et godt tilbud tæt under FCR-målet, men angriberen headede heldigvis lige forbi.

Et øjeblik efter slap Emil Nielsen alene fri i den modsatte ende, men målmanden fik blokeret til hjørne. Her viste FCR en fin ny kombination, der blev afsluttet af da Silva med et flot skud. Desværre sad det lige midt i målet, så keeperen kunne vippe bolden over.

Men tredje gang var lykkens gang, da hjørnesparket fra Nøhr landede tæt under mål, hvor anfører Stefan Hansen var gået med frem og fik vippet den ind.

Kort tid efter røg den første Køge-mand ud efter at have brugt albuen mod en Roskilde-spiller foran FCR-målet. Allerede inden havde han lænet sig op af en udvisning med en meget grov eftertackling i 1. halvleg på Emil Nielsen, der godt kunne have givet direkte rødt.

Lidt senere var det et nyt overfald på Emil Nielsen, der sendte endnu en Køge-mand tidligt i bad.

Reelt var kampen nu afgjort, men Emil Nielsen tog den bedste mulige hævn, da han løb en dårlig tilbagelægning op og snød målmanden.

I sidste minut slog indskiftede Morten Nielsen sejren helt fast, da han på en god aflevering fra Mikkel Nøhr sparkede resolut, så bolden ramte en Køge-forsvarer og helt snød målmanden.

Revanche for Lønstrup
Allerede på søndag spiller FC Roskilde igen hjemme i Rådmandshaven mod Helsingør, hvor træner Christian Lønstrup kan få en særlig form for revanche.

Imod alle odds fik han for to år siden spillet nordsjællænderne op i Superligaen, og da holdet som forventet ikke havde kvalitet til at overleve, fik han som tak en fyreseddel for sin ekstraordinære indsats.

I de milde efterårsvejr var der efter Roskildes gode resultater på det sidste dukket over 1.100 tilskuere op til 'kampen om Østsjælland', og en del var selvfølgelig også kommet fra Køge.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk