23. august 2019
Middelalderarkæolog Jesper Langkilde skyller noget af den opgravede jord igennem under udgravningen af Sortebrødre Plads. (Foto: Museumskoncernen ROMU)
Middelalderarkæolog Jesper Langkilde skyller noget af den opgravede jord igennem under udgravningen af Sortebrødre Plads. (Foto: Museumskoncernen ROMU)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Museum går under jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Museum går under jorden
Roskilde Avis Paperboy - 18. februar 2019 kl. 00:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først en fyraftensøl og en tur tilbage til Roskildes middelalder - så hjem til aftensmad og familieliv. Selv børneforældrene har en chance for at være med, når Roskilde Museum inviterer til 'Middelalder og fyraftensøl' - med rig mulighed for at se museets udstilling, stille spørgsmål til arkæologen og - som noget helt særligt - at få genstande i hænderne.

arrow Læs også: Vinterloppemarked i Købmandsgården

Nede under beboelseshusene, forretningerne, skolerne og gaderne i Roskilde centrum ligger den - den gamle middelalderby. I middelalderen var Roskilde en af de største og vigtigste byer i landet med livlig handel, veluddannede borgere og tilrejsende fra nær og fjern. Byen havde fem klostre og 13 sognekirker - og så naturligvis et bispesæde og en domkirke!

Ukendt undergrund
Det, arkæologerne finder under jorden, siger meget om det, der lå over jorden. Museets middelalderarkæolog, Jesper Langkilde, fortæller om sine erfaringer med at grave i Roskildes middelalder. Her er der mulighed for at blive klogere på arkæologernes arbejde og deres måder at indsamle viden på. Hvad ved vi - og hvad kunne vi godt tænke os, at blive klogere på?

Historien består nemlig også af alt det, vi ikke kan se, og store dele af Roskilde by er aldrig blevet udgravet. Derfor er der stadig meget, vi ikke ved, og det er noget ganske særligt, når muligheden byder sig for udgravninger på steder som Stændertorvet og Sortebrødre plads.

Der ligger masser af viden dernede, blandt andet fredede fortidsminder, som ligger under overfladen. Hør Jesper Langkilde fortælle, hvad han som arkæolog gerne vil vide mere om, og hvor i Roskilde han drømmer om at få lov til at grave.

Med hvide handsker
Efter en tur rundt i udstillingerne er der som noget helt specielt mulighed for at trække i de hvide handsker og få nogle af de arkæologiske fund i hænderne.

Museet giver en fyraftensøl eller -vand, og arrangementet ligger så tidligt, at det for mange forhåbentlig er muligt både at nå at spise aftensmad, putte børn og klaske sammen foran yndlingsserien.

Tid og sted
20. februar, 17.30-19.00

Billetter: www.romu.dk
Sted: Roskilde Museum

arrow Klar pirat i vinterferien
18. februar 2019 kl. 00:21 Opdateret: kl. 09:59
arrow Tegneserieworkshop på Cosmos
18. februar 2019 kl. 00:16 Opdateret: kl. 12:12
arrow Verdensmål i vinterferien
17. februar 2019 kl. 00:50 Opdateret: kl. 12:11
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk