19. oktober 2019
Da Neil Armstrong landede som første mand på måneden i 1989 var det et vigtigt teknologisk og ideologisk slag i den langvarige kolde krig.
Da Neil Armstrong landede som første mand på måneden i 1989 var det et vigtigt teknologisk og ideologisk slag i den langvarige kolde krig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde Museum: Kold krig om månen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde Museum: Kold krig om månen
Roskilde Avis - 10. juni 2019 kl. 00:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I rækken af foredrag om den Kolde Krigs historie' er Roskilde Museum onsdag den 12. juni nået frem til 1960'erne, hvor rumkapløb og månelanding blev en vigtig del af opgøret mellem Sovjetunionen og USA og de to systemer - kommunisme og kapitalisme - som de repræsenterede på verdensplan.

arrow Læs også: Tango for øjne og ører

Foredragsholder er Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space under overskriften: '1969: Første mand på Månen - den kolde krigs ultimative odyssé'.

I 1969 satte mennesket for første gang fod på Månen som kulminationen i NASAs Apollo-projekt, der var en enorm videnskabelig og teknologisk kraftpræstation.

I virkeligheden var det dog ikke videnskaben, der stod i centrum, men derimod storpolitikken. Rejsen til Månen var et afgørende ideologisk slag i den kolde krig om, hvilket system der kunne præstere bedst teknologisk.

Michael Linden-Vørnle fortæller om rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, der kulminerede med den første mand på Månen i juli 1969. Han kommer også ind på, hvordan forholdet mellem de to stormagter USA og Sovjetunionen og siden Rusland har udviklet Apollo-tiden og frem til i dag.

Roskilde Museums foredragsrække om den største og mest komplicerede internationale konflikt i nyere tid handler om 'Den Kolde Krig', der startede efter 2. verdenskrig i 1945 og varede frem til Berlin-murens fald i 1989.

6med et arrangementsprogram om den Kolde Krig. Vi slår ned på hvert årti i den Kolde Krigs historie og markerer de vigtigste mærke-år. Her er plads til både de små historier fra hverdagen og de store, politiske konflikter. Til vores historier - og til jeres historier.

Arrangementet starter klokken 19 og varer to timer. Billetter til 75 kroner kan købes i Roskilde Museums butik i Skt. Ols Stræde eller på billetto.dk

arrow Når jazzen går i blodet: Fire dage for fuld musik på havnen
10. juni 2019 kl. 05:29 Opdateret: kl. 09:23
arrow Lyden af stilhed
10. juni 2019 kl. 00:51 Opdateret: kl. 09:24
arrow Gospel til sommerkoncert i Jakobskirken
10. juni 2019 kl. 00:05 Opdateret: kl. 13:21
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk