23. marts 2019
Politikens chefredaktør Christian Jensen taler mandag i Historisk Samfund om ungdomsoprørets betydning.
gallery icon

Se billedserie

Politikens chefredaktør Christian Jensen taler mandag i Historisk Samfund om ungdomsoprørets betydning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikens redaktør Chr. Jensen i Historisk Samfund:Jeg nåede ikke med i ungdomsoprøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikens redaktør Chr. Jensen i Historisk Samfund:Jeg nåede ikke med i ungdomsoprøret
Roskilde Avis Paperboy - 20. september 2018 kl. 00:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 24. september klokken 19.30 har Historisk Samfund for Roskilde Amt et arrangement, hvor Politikens chefredaktør Christian Jensen fortæller om, hvad Ungdomsoprøret i 1968 har betydet for ham.

Han har tidligere arbejdet på både Berlingske Tidende samt Information og er først født i 1972, da det hele var godt i gang, fortæller han:

- Jeg er vokset op meget langt fra ånden fra 1968 og boede ikke i den verden, ungdomsoprøret forandrede. I Grindsted blev der stadig drukket øl på smugkroer, da Christiania blev grundlagt.

- Vi sov med hænderne over dynen, da den seksuelle frigørelse huserede, mens den frisættende og syrede musik blev hørt som uopdragen larm og støj.

- Nej, ungdomsoprøret nåede aldrig for alvor til Grindsted, og det gjorde 1970'ernes selvforvaltende pædagogik heller ikke. Jeg er vokset op med hjemmegående mor og varm mad til frokost.

Blomsterbørnenes børn
- Alligevel kender jeg blomsterbørnenes børn. Dem var jeg ung sammen med. Så i er uddannet sammen, og vi arbejder sammen.

Chr. Jensen har den største respekt for den generation af unge, der for 50 år siden væltede rektorernes katedre, angreb autoriteternes tankesæt og formulerede nye doktriner og utopier.

De skabte tankerne bag det uddannelsessystem, hans generation blev uddannet efter, og de udviklede grundrytmen i den musik, vi stadig lytter til.

Derfor vil fejringen af 50-året for ungdomsoprøret selvfølgelig ikke gå stille af - troede han. Men jubilæet er gået ualmindeligt stille af.

- Måske ser vi en stille - meget, meget stille - generationsprotest fra de blomsterbørns børn, der mener, at deres forældre allerede har fået - og taget - alt for meget opmærksomhed, antyder han.

Mødet foregår i auditoriet på Roskilde Rådhus, i den gamle indgang fra Gormsvej.

Alle er velkomne. Der er gratis og fri entre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk