17. januar 2021
Tina Thorsted modtager prisen ved arrangementet i Roskilde-hallerne.
Tina Thorsted modtager prisen ved arrangementet i Roskilde-hallerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plads til handicap i min lille butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plads til handicap i min lille butik
Roskilde Avis - 06. december 2018 kl. 00:04

Årets handicappris i Roskilde gik i år til butiksejer, Tina Thorsted, der har vist, at selv en lille virksomhed kan tage socialt ansvar.

- Jeg føler mig aldrig forkert i mit job, fordi der er plads til mig og mine behov, sådan begrunder Janni Jensen, at hun har indstillet sin chef Tina Thorsted til handicapprisen 2018.

Tina Thorsted har med sin tøjbutik Schack & Thorsted skabt et arbejdsmiljø med plads til de særlige behov, hendes ansatte Janni Jensen har som følge af sit handicap. Selv har hun en idé om, hvorfor netop hendes indsats har gjort et indtryk på dommerkomitéen:

- Jeg tror, man ville sætte fokus på, at en lille virksomhed også kan gøre en stor forskel, fortæller hun dagen efter prisuddelingen, hvor hun er tilbage på arbejde i tøjbutikken på RO's Torv i Roskilde.

Foruden de særlige hensyn i dagligdagen lægger medarbejderen Janni også vægt på indretningen af butikken, som skal være nem at komme rundt i for folk med handicap. Det store fokus på at skabe en butik, der er handicapvenlig for både personale og kunder, er netop grunden til, at Tina Thorsted vandt prisen.

Til uddelingen af prisen var der fokus på, at Tina Thorsted kan være til inspiration for andre, fordi hun som mindre erhvervsdrivende har givet en person med handicap en chance for at komme i arbejde.

Opskrift på socialt ansvar
Tina Thorsteds særlige opskrift på socialt ansvar er heldigvis ikke så hemmelig, at hun ikke vil dele den med andre virksomheder:

- Borgere i fleksjob er ikke dovne, men begrænsede, siger hun.

- Jannie har nogle styrker, jeg ikke selv har. Prøv at tage nogle i virksomhedspraktik, så man mærker, hvad der fungerer bedst for medarbejderen og for virksomheden.

Selv har Tina Thorsted kun gode erfaringer med at ansætte Jannie, der faktisk endte med at gå op i timer efter et stykke tid og nu er uundværlig for butikken i dag.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk