19. maj 2019
Ved mødet i Roskilde den 17. januar taler bl.a. Trine Pertou Mach.
Ved mødet i Roskilde den 17. januar taler bl.a. Trine Pertou Mach.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Palæstinas overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Palæstinas overlevelse
Roskilde Avis Paperboy - 14. januar 2019 kl. 14:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan Palæstina overhovedet overleve som samfund og nation, lyder spørgsmålet ved et offentligt møde tirsdag den 17. januar, klokken 19.30 på det gamle rådhus i Roskilde.

Bag arrangementet står Palæstinagruppen i Roskilde, repræsenteret af Per Kristensen, Bjarne Rasmussen og Anne Haarløv.

På mødet fortæller Trine Pertou Mach om situationen i Palæstina i dag. Hun er udenrigspolitisk debattør, tidligere medlem af Folketinget for SF og forhenværende formand for Mellemfolkeligt Samvirke

Desuden fortæller Irene Clausen fra 'Boykot Israel' om, hvad aktive kan gøre for at støtte palæstinenserne.

Ifølge arrangørerne fører Israel som stat i realiteten en apartheid politik overfor palæstinenserne, som ingen har gavn af. En international boykot hjalp i Sydafrika i sin tid.

På mødet tales om den aktuelle situation, om den udbredte kulturelle boykot af Israel - og om, hvordan indbyggere i Roskilde kan støtte BDS bevægelsen, der bygger på boykot af varer, deinvesteringer og sanktioner imod Israel.

Et sprængfarligt Mellemøsten er allerede fyldt med krig, lidelser og flygtningestrømme. Imens puster Israel aktivt til ilden - blandt andet gennem sin årtier lange ulovlige besættelse af Vestbredden.

Trods internationale advarsler og beslutninger bliver Israel uanfægtet ved og udvider konstant sine bosættelser på den besatte palæstinensiske Vestbred, som bl.a. omfatter Jesu fødeby Bethlehem.

En af initiativtagerne til mødet Anne Haarløv beretter.

- At vågne på taget af et hus i Bethlehem er en utroligt smuk oplevelse. Solen står op over de ni højdedrag, der omgiver byen.

- Men det er også en uhyggelig oplevelse. For strategisk placerede gigantiske hvide israelske bosættelser eller 'fæstninger' - er anlagt på toppen af de fleste af højdedragene, langt inde på Vestbredden.

- De er forbundet med korridorer, forbindelsesveje ind til Israel, som kun israelere må køre på, og som skærer sig igennem de palæstinensiske områder!

- Israel bruger sin militære magt og koloniserer videre på Vestbredden, uanfægtet af, hvor meget verden uden om protesterer og vedtager resolutioner i FN.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk