24. marts 2019
Som en del af Universitetshospital Sjælland kan sygehuset i Roskilde, hvor der er velfungerende senge og kvalificeret personale, klare de opgaver, som der ikke bliver råd og ansatte til andre steder. (Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

Som en del af Universitetshospital Sjælland kan sygehuset i Roskilde, hvor der er velfungerende senge og kvalificeret personale, klare de opgaver, som der ikke bliver råd og ansatte til andre steder. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Optimistisk Sygehusgruppe: Tror på Roskildes fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optimistisk Sygehusgruppe: Tror på Roskildes fremtid
Roskilde Avis Paperboy - 11. september 2018 kl. 00:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi tror på en god fremtid for Roskilde Sygehus, fordi en række objektive faktorer peger i den retning.

Sådan forklarer de to repræsentanter for Roskildes Sygehusgruppe, tidligere apoteker Paul Bundgaard og forhenværende museumsdirektør Frank Birkebæk, der stadig følger udviklingen meget nøje.

- I øjeblikket er situationen jo den, at Region Sjælland skal spare mange millioner kroner, fordi der mangler penge til de mange store udfordringer, som regionen står over for i de kommende år i forbindelse med realiseringen af den nuværende sygehusplan, forklarer de to.

- Samtidig har man haft svært ved at få kvalificeret personale til en række af sygehusene, hvilket også gør situationen problematisk.

- Region Sjællands meget fornuftige beslutning om at hjemtage de 25 procent, der på nuværende tidspunkt behandles på sygehuse uden for regionen, forekommer også som mere end teoretisk, hvis man ikke benytter den ekstra sengekapacitet, der nu (men efter sygehusplanen ikke i fremtiden) findes på den del af Universitetssygehuset der ligger i Roskilde.

Brug Roskilde mere
- Når virkeligheden nu er sådan, er det jo oplagt at tage udgangspunkt i, at sygehusene i Roskilde og Køge er samlet i én enhed under navnet Universitetshospital Sjælland. De synergifordele, der ligger heri, mener

- Når virkeligheden nu er sådan, er det jo oplagt at tage udgangspunkt i, at sygehusene i Roskilde og Køge er samlet i én enhed under navnet Universitetshospital Sjælland. De synergifordele, der ligger heri, mener vi, at regionen med fordel burde fokusere på.

- I Roskilde findes velfungerende senge, og generelt et velfungerende sygehus, der ikke har problemer med at rekruttere kvalificeret personale. Så det er let at gennemføre nogle af de behandlinger her, som der ikke er råd eller plads til på de øvrige af regionens hospitaler.

- Disse objektive forhold taler til fordel for, at Roskildes må- og kan inddrages i realiseringen af regionens nuværende sygehusplan påpeger Paul Bundgaard og Frank Birkebæk.

Indflydelse på nærområdet
De to repræsentanter for Sygehusgruppen er samtidig stærkt optaget af at bevare en demokratisk lokal indflydelse på sundheds-systemet.

- Hidtil har Roskilde jo ikke haft for meget at skulle have sagt i forbindelse med sygehus-planlægningen i regionen.

- Men hvis sundheds-systemet skal centraliseres i staten eller på anden måde styres uden en folkevalgt ledelse, vil lokalområdet få svært ved at få indflydelse på fremtidens sundhedsydelser, siger Paul Bundgaard og Frank Birkebæk

De to ser det som en stor fordel, at det lykkedes at få valgt hele otte medlemmer fra Roskilde-området til Sjællands Regionsråd ved det seneste valg.

Foreløbig har det bl.a. resulteret i, at flertallet ved konstitueringen efter valget blev enige om, at der nu skal være læger hele døgnet på skadestuerne i Roskilde og Næstved. Den prioritering bliver til virkelighed i det budget for 2019, som et stort flertal i regionsrådet netop er blevet enig om. Det må så betyde at patienter i større udstrækning køres til Roskilde i fremtiden.

- Vi vil gerne bevare muligheden for, at Roskilde som en stor by i Region Sjælland, stadig har demokratisk indflydelse på de beslutninger, som vi - som skatteborgere - tilbydes i et fremtidigt sundhedsvæsen, siger Paul Bundgaard og Frank Birkebæk.

tk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk