24. april 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårsdukkert lokkede på tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårsdukkert lokkede på tur
Roskilde Avis Paperboy - 12. januar 2019 kl. 07:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilbuddet om en iskold dukkert lokkede flere på nytårstur ved den nye badebro ved Avnsø. Søndag 6. januar blev broen indviet med vinterbadning, varme drikke og hygge omkring bålet.

Turen startede med en lille vandretur i skoven, hvor naturvejleder Sofie Clauson-Kaas tog deltagerne med forbi Særløse Overdrev og videre ad Skjoldungestien over gangbroerne, der snor sig gennem skoven forbi Bøllesø.

Ved Avnsø hoppede erfarne og nye vinterbadere i badetøjet og gik ud på den nye badebro med beundrende blikke fra de deltagere, der foretrak at blive på land og nyde en varm drik. Med overbevisning hoppede de én efter én i vandet til klapsalver fra publikum.

Avnsø er et stort dødishul i det bakkede skovterræn. Den er omkring 6 til 8 meter dyb og har særdeles rent vand. Den er dannet under sidste istid, hvor en stor isklump blev efterladt i landskabet, da isen trak sig tilbage. Efterfølgende blev isklumpen begravet af jord, og efterhånden som isklumpen langsomt smeltede, blev der dannet en lavning i landskabet, som kaldes et dødishul.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk