19. juli 2019
Lars-Chr. Brask er på hjemmebane på Stændertorvet i Roskilde, hvor hans nye bog også bliver præsenteret lørdag  9. marts hos Flensborg. (Foto: Jan Partoft)
Lars-Chr. Brask er på hjemmebane på Stændertorvet i Roskilde, hvor hans nye bog også bliver præsenteret lørdag 9. marts hos Flensborg. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog fra Brask til V-algkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog fra Brask til V-algkampen
Roskilde Avis Paperboy - 23. februar 2019 kl. 00:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres medlem af Roskilde Byråd og partiets lokale kandidat til at komme i Folketinget ved det kommende valg, Lars-Chr. Brask, slår nu til og udsender en ny bog, hvor han kan markere nogle af sine specielle synspunkter.

'Sig det som det er - og gør noget ved det' lyder titlen på hans værk, der udekommer på Muusmann Forlag, og som handler om, hvordan danskerne kan bevare vækst, velfærd og velstand.

I sin introduktion til bogen, siger Lars-Chr.Brask:

"Skal vi ikke tage hinanden i hånden og italesætte de reelle problemer i Danmark, Europa og verden?

Skal vi se virkeligheden i øjnene og træffe de rette beslutninger for fællesskabet, så vi finder tilbage til den sociale kontrakt, vi indgik, da nationalstaten og velfærds-staten blev skabt?

Da den europæiske union udviklede sig til mere end bare handel, og da verdens-samfundet skabte FN, COP-topmøder og mange andre vigtige fællesskaber i håbet om at skabe velfærd, tryghed og fred, velstand og vækst".

Afvikling eller udvikling
Ifølge Lars-Chr. Brask er der brug for en slags 'politiks borgfred' mellem hovedkræfterne i dansk politik, hvis det skal blive til udviklinge - fremfor afvikling - af det enestående velfærdssamfund.

Han ønsker politisk mod og handling frem for 'sniksnak', polariserende, populistiske hovsa-løsninger og drillerier mellem de traditionelle skyttegrave i dansk politik.

I sin nye bog bog leverer Lars-Christian Brask en række bud på rigets historie, tilstand og fremtid inden for en lang række politikområder såsom sundhed, uddannelse, sikkerhed, klima og integration.

Men den handler i høj grad også om, at velfærdsstaten er udfordret på dens fundament, som er: Vækst, indbyrdes tillid og sammenhængskraft.

Mindretal får lov at bestemme
Allerede ved et velbesøgt debatmøde i efteråret på Byens Hus ved Stændertorvet med det lokale socialdemokratiske folketingsmedlem skitserede Lars-Chr. Brask nogle af sine hovedtanker.

Han anbefalede her en stor koalition mellem de to store regeringsbærende partier i landet: Venstre og Socialdemokratiet.

På den måde kunne mindretal på yderfløjene - læs bl.a. DF, De Radikale eller Enhedslisten - ikke længere få lov til at bestemme så meget, fordi deres stemmer så ikke længere bliver udslagsgivende for, om den blå eller den røde blok kan danne regering.

I sin nye bog håber Lars-Chr. Brask, at Danmark og det politiske landskab får et 'Pax Dinamarca' ligesom den berømte Romerske Fred, der varede i flere århundreder. Men det opnår vi kun ved at sige det, som det er, og gøre noget ved det.

Har startet kampagne
Roskilde-kandidaten har fra sin erhvervskarriere betydelige personlige ressourcer og er allerede begyndt at kaste dem ind i valgkampen.

På Facebook har man kunnet følge, hvordan han har været på turné til en række andre større og mindre byer på Sjælland - udenfor sin egen hjemmebane. Det er selvfølgelig ikke noget tilfælde.

For at blive valgt til Folketinget kræves et betydeligt antal personlige stemmer. Det samlede valgresultat bestemmer således, hvor mange mandater Venstre skal have på landsplan, og derefter er det partiets stemmer i Region Sjælland, der bestemmer, hvor mange Venstre får valgt ind fra området.

Derfor skal Lars-Chr. Brask kæmpe med Venstres øvrige kandidater i regionen om at få flest mulige personlige stemmer - og den samme mekanisme gælder i øvrigt for alle de andre partier.

Set i det lys er det et godt tidspunkt, at Lars-Chr. Brask har fået skrevet sin seneste bog færdig, så den kan være med til at skabe ekstra opmærksomhed omkring hans person og meninger.

Bank og erhvervsmand
Lars-Chr. Brask er født og opvokset i Roskilde, hvor han blev udlært i den lokale afdeling af Jyske Bank. Hans forældre bor fortsat i et nydeligt byhus i Læderstræde.

Siden rejste han til Storbritannien, hvor han fik en karriere i finanssektoren.

For nogle år siden vendte han hjem til Roskilde og bosatte sig med familien på Frederiksborgvej. I 2013 stillede han for første gang op til Roskilde Byråd og blev straks valgt med et stort personligt stemmetal.

Nu arbejder han ved siden af sin politiske indsats også som bestyrelsesformand og -medlem i en række danske virksomheder.

Lars-Christian Brask signerer sin nye bog lørdag 9. marts, kl. 10-14, hos Flensborgs Boghandel på Stændertorvet 4.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk