20. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netværk skaber vækst og beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværk skaber vækst og beskæftigelse
Roskilde Avis - 25. november 2018 kl. 09:55

Roskildes erhvervsliv netværker på kryds og tværs. Det er der en grund til. Det skaber nemlig forretning, fordi man lærer hinanden at kende. Mennesker handler med mennesker. Når vi får tillid til hinanden, tør vi samarbejde, lave partnerskaber, og købe ting og tjenester af hinanden. Det er det sammen i erhvervslivet som i idrætsforeningen.

Netværk kan også noget andet. Det kan binde en by som Roskilde sammen. Når man mødes, så får man kendskab til byens og kommunens andre erhvervsvirksomheder. Hvem er de, og hvordan gør det. Så ved man, hvem man kan handle med, og hvem man kan lære af. Man kan også spejle sig lidt i hinanden og opdage, at lige nu er det generelt hårdt at have en butik, mens der er efterspørgsel efter håndværkerne. Det påvirker indtjeningerne og lønningerne. Man bliver mindet om, hvad der har med ens egen forretningsmodel at gøre, og hvad der er branchen og markedet.

Når vi i Erhvervsforum mødes hos medlemmerne, så er det netop for at gøre opmærksom på de mange spændende virksomheder, forretningsmodeller og ejerledere, vi har i Roskilde. Når vi mødes rundt om i feks. Jyllingehallerne, hos CP i Viby og hos Café Freunde i Trekroner, så er det fordi erhvervslivet er spredt ud over hele kommunen.

Netværk og inspiration
Netværk giver inspiration og tro på, at det nok skal gå. For når de andre kan, så kan jeg også. Og det er jo oftest rigtig. Især fordi netværk også er som kurser.

Rigtig mange af Erhvervsforums arrangementer er kurser. Det er alle de emner, som handler om at drive forretning. Ejerskifte og værdien af at få en professionel bestyrelse for erfarne ejerledere. Kurser i kundeservice for frontpersonale i særlig handelen og turisterhvervet. Kurser i personlig gennemslagskraft for alle der arbejder med salg. Arrangementer om crowdfunding, besøg hos Nykredit og rådgiverdage med speeddating til dem der mangler finansiering. Kurser for iværksættere og netværk med Roskilde kontorhoteller og iværksætterhuse. Turismedag for turisterhvervet. Kurser i online markedsføring, Tripadvisor, Linkedin, og det at netværke mm.

Lærer af andre
Vi bruger selv netværket. Et nyt medlem, Headhunterne, der har kontor hos Vækstfabrikken på Musicon har bistået med at rekruttere vores nye turistchef. Vores lokale ekspert i søgemaskineoptimering, Skjoldby, underviser i online markedsføring. Erhvervsakademiet underviser iværksætterne. Turismedagen blev arrangeret sammen med turisterhvervet, hvor bla. Vikingsskibsmuseet, ROMU og Gimle var med og den blev afholdt i Domkirkens lokaler. Blandt de kommende netværksmøder kommer vi til Vækstfabrikken på Musicon, DTU Link og Villa Virkelyst i Viby. Cap Nova har allerede lagt lokale til læring om værdien af bestyrelser, hvor Handy Flyt delte deres erfaringer.

Det er de lokale netværk, der skaber bæredygtig lokal vækst. Med 1 job ekstra i restauranten, som deltog i madfestivallen Ro:kost. 1 i galleriet. 2 job til hos håndværkeren. 3 job hos virksomheden der rådgiver om online markedsføring. Så forbliver vores lokale virksomheder også stærke nok til at blive ved med at bidrage til AlleTidersRoskilde med job, sponsorater til sporten, praktikpladser til ledige og lærlingepladser.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk