23. oktober 2019
Hitmageren ­Cutfather øste af sine erfaringer gennem fire årtier i ­musikbranchen.
gallery icon

Se billedserie

Hitmageren ­Cutfather øste af sine erfaringer gennem fire årtier i ­musikbranchen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikalsk topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikalsk topmøde
Roskilde Avis - 23. april 2019 kl. 08:30
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde spillede med Musikby-musklerne torsdag, hvor Roskilde Kommune, Musikmetropolen, Roskilde Festival Højskole og Danske Populær Autorer (DPA) afholdt den nye konference Songwriting Summit Denmark 2019.

Topmødet bygger på en ambition om, at vi i Danmark skal skabe rammerne for, at kommerciel sangskrivning kan blive et erhverv på linje med andre kreative fag.

Musikken kan mere
Det orange rum på den nye højskole var fyldt til randen med musikere, sangskrivere og gæstetalere, herunder producer-duoen Pitchshifters, borgmester Joy Mogensen samt producer og forhenværende X Factor-dommer Cutfather, der også lyder det borgerlige navn Mich Hansen.

Journalist Anja Bo var hidkaldt for at styre slagets gang gennem det mere end fem timer lange program.

- I Roskilde Kommune arbejder vi på at få musikken ind i alt det, vi gør - for musikken kan mere, end vi tror, sagde Joy Mogensen blandt andet, da hun fik ordet efter at producerne Pitchshifters havde dissekeret et hit for åben skærm.

Bedre end bacon
Produceren og sangskriveren Cutfather har gennem snart fire årtier skrevet sange for navne som Kylie Minogue og senest Katy Perry, der aktuelt hitter globalt med hans nummer '365'. På en måned er sangen blevet streamet over 120 millioner gange.

- Jeg følger sangene hver dag, som aktieanalytikere følger deres investeringer. I stedet for at sælge bacon, så lad os sælge noget mere musik, sagde Cutfather blandt andet.

Arrangørerne bag Songwriting Summit havde ud over Cutfather og en række andre danske sangskrivere hentet oplægsholdere fra både Roskilde, Norge, Sverige og den danske computerspilbranche til at inspirere de mange konferencedeltagere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk