30. maj 2020
De mange tilskuere på Stændertorvet og langs ruten i hele Roskilde ved sidste etape af Danmark Rundt viste den store lokale interesse for cykelløb. (Foto: Jens Wollesen)
De mange tilskuere på Stændertorvet og langs ruten i hele Roskilde ved sidste etape af Danmark Rundt viste den store lokale interesse for cykelløb. (Foto: Jens Wollesen)
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde om Tour-start:En smittende glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde om Tour-start:En smittende glæde
Opdateret 27. august 2019 kl. 09:23
Roskilde Avis - 27. august 2019 kl. 09:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg tror, at Tour-starten i Roskilde 2021 kan skabe en smittende glæde, når kommunens indbyggere nu samles om denne store og fælles opgave.

arrow Læs også: Derfor kom Touren til Roskilde:Et cyklistland med sidevind

Sådan forklarede den nye borgmester Tomas Breddam, da han mandag aften på rådhuset indledte ved et stort møde om, hvordan den store sportsbegivenhed kan blive en lokal folkesag.

Hen ved 100 repræsentanter var mødt frem. De kom fra Roskildes sportsklubber, bl.a. Roskilde Cykle Ring, uddannelsesinstitutioner som gymnasier og erhvervsskolerne, hoteller, museer, seværdigheder, en række virksomheder, erhvervsorganisationer, fagbevægelse og mange andre.

Breddam indrømmede, at han nok ikke er så skrap til at holde taler som sin forgænger. Til gengæld kunne han prale lidt af at have mere forstand på cykelsport.

- Gennem mange år fulgte jeg spændt og interesseret med, når Leth og Mader på tv fortalte om dramaet på de franske landeveje. En enkelt gang har jeg også selv været nede og set løbet på en bjergetape ved Le Grand Bornard, kunne han fortælle.

Styregruppe
Byrådet har nedsat en politisk styregruppe, der har det overordnede ansvar for den kæmpemæssige begivenhed i Roskilde.

Den består af borgmester Tomas Breddam (S), formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Claus Larsen (S), formanden for Erhvervsudvalget Lars Lindskov (K) og lederen af byrådets næststørste parti Jette Tjørnelund (V).

Kommunaldirektør Henrik Kolind har den øverste administrative ledelse for det store arrangement i byen, og han lagde op til, at foreninger og borgerne nu kan komme med deres ideer til at skabe en folkefest ved Tour-starten i Roskilde, lørdag den 3. juli 2021.

tk

arrow Ny borgmester: Jeg ser frem til Roskildes Tour
27. august 2019 kl. 00:22 Opdateret: kl. 12:50
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk